Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Står Carema för vanvård?

3 december, 2012 | Kommentera (0)

Idag var dagen då stygnen från skärsåret skulle bort och helt nyinflyttad i detta område sökte jag mig fram till en sköterska som skulle kunna hjälpa mig. När jag möts av telefonsvararen som hälsar välkommen till Carema ryggar jag till lite. Carema förknippar jag med vanvård av gamla, jag vet inget om det själv, har inga egna anhöriga som blivit utsatta och kan väl inte säga att jag är särskilt insatt. Men ändå.

Men dem ringer upp och jag hälsas välkommen till trakten av en mycket trevlig sköterska. Istället för att ge mig en tid så frågar hon när jag vill komma, när det passar mig. Har aldrig mött något sådant. Väl där så är alla mycket trevliga, artiga och skojar. Tar hand om patienterna kvickt och lätt, alla verkar så nöjda som man kan på en vårdcentral.

När sköterskan sen ska ta stygnen så visar det sig att det inte var helt ok gjort i Växjö utan att såret glipar, blöder och att  jag är tvungen att tejpa det och hålla det torrt i minst en vecka till.

Vad jag skulle komma till är att Carema som tjänar på att ta hand om mig betedde sig väldigt mycket mänskligare, snällare och pedagogiskt än dem som bemötte mig i Växjö och uppenbarligen inte gjorde ett särskilt bra jobb. Så nu ryggar jag inte inför Carema. Inte för min vårdcentral i varje fall.

Postad: 3 december, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter, Frågeställningar, Hälsa | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)