Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Mona Jansén

Varför är 6/6 en röd dag, vet du det?

11 december, 2012 | Kommentera (0)

Det var tal om EN stackars liten pepparkaksgubbe i Laxå. Han skulle inte få gå, men till slut fick han det.

Till höger och vänster poppade åsikter upp om att “dom” vill ta våra traditioner och det svenska ifrån oss. Man jämförde med ordet negerboll, att fira skolavslutningar och Lucia i kyrkan, att inte få sjunga nationalsången eller hissa den svenska flaggan. Folk betedde sig som om man gått in i deras kök, ryckt undan maten från dem och förbjudit dem att äta gris. Som om man på något sätt skulle kunna ta ifrån ett helt folk dess nationalitet.

Många hämtade sina nyheter från Facebook och mindre intelligenta personer publicerade en bild av härgårman, han är ju trots allt målad i svart färg.

Vill ni bevara traditionerna? Men betala då skatt till Svenska kyrkan, gå dit mer än för att höra 7-åringar sjunga Blomstertid. Lär ut våra traditioner och involvera dem, bjud in dem, som inte känner till dem. Vill ni hissa vår vackra flagga och fira vår nationaldag? Ta då reda på varför det är röd dag 6/6 och prata om det med dem som inte vet. Vill ni älska vårt land? Älska det då som det är nu, inte som det var då.

Det var EN pepparkaksgubbe!

Han fick gå!

Sluta röra upp himmel och helvete över ickenyheter som hämtats, spridits och eskalerat i ett socialt nätverk.

Postad: 11 december, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Åsikter, Media, Politik | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)