Mona Jansén

Det tar 6 veckor att implementera en ny vana…

Postad: 10 september, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Jobb, Mål, Okategoriserade | Etiketter: , , | Kommentera

… fick jag höra för hur länge sedan som helst, vem som sa det har jag ingen aning om ej heller om det är sant. Men för mig har det blivit ett ledord som jag tjatar om när jag utbildar butikschefer i hur man får rutinerna att sitta i det dagliga arbetet.

 

Det spelar egentligen ingen roll om det är sant eller inte för sanningen är något du själv kan skapa, bara du tror på det tillräckligt mycket.

 

En massa kapsyler med trädkvistar över.

 

Som ett rätt udda inslag i en av mina utbildningar citerar jag Paris Hilton; ”Fake it ’til you make it”. Grundtanken är att vill du bli bättre på något eller utveckla någon egenskap så bestäm dig för vad bra är, gärna genom en förebild, låtsas sedan att vara sådan tills du blivit det.

 

Övningsbeskrvning (exempel)

 

1. Mål – Att bli en bättre och mer kreativ kock

 

2. Förebild – Per Moberg

 

3. Framgångskriterier – Vad gör just honom så bra? Vad avundas jag i hans sätt/teknik/retorik/presentation/person?

 

4. Märk start-, och slutdatum i kalendern med 6 veckor som minimum.

 

5. Börja låtsas, lek och gör det med allt du har. Kanske härmar du kroppsspråk, dialekt, uttal och recept – vad som än funkar för dig!

 

Det är inte krångligt.

 

Det är inte jobbigt.Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.