Mona Jansén

Att förverkliga drömmar…

Postad: 8 september, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Hälsa, Jag, Livet | Etiketter: , , | Kommentera

… är väl ändå vad allt handlar om, stora som små, udda som norminriktade. Som 16-åring i en sömnig liten ort längs den småländska kusten hade jag bara en enda dröm.

 

Att få jobba med friskvård.

 

Att få sprida kunskap, glädje och motivation. Att få andra att må som jag gjorde efter varje fitnesspass på simhallen där ortens enda gym var inhyst.

 

Jag (Mona) som tittar ut ur bilden med stark blick.

 

Stolt som en tupp gick jag till min syokonsulent som förklarade för mig att något sådant yrke inte existerade. Men han föreslog att jag skulle läsa naturvetenskap och bli dietist. Framför mig såg jag mormor och hennes diabetikerväninnor, alla deras sjukdomshistorier och hur underligt jag tyckte att äldre människor luktade.

 

Som 16-åring krossades drömmen där och då.

 

Som 33-åring lever den igen och jag kan knappt sitta still medan planerna smids.

 

Följ med mig på min resa som aldrig lär ta slut så lovar jag massa skratt, massa allvar, konkreta tips och troligtvis en och annan tår.

 

Välkommen till mig.

 

Välkommen till Ett liv att leva!Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.