Mona Jansén

Började läsa Badskumt av Katarina Johansson…

Postad: 16 september, 2012 Av: Mona Jansén Kategori: Skönhet | Etiketter: , , | Kommentera

… på tåget hem till Småland idag och direkt började tankarna vandra. Under hela historien, så långt tillbaka man kan komma, har människor använt gifter för att leva upp till rådande skönhetsideal och känna sig fina.

 

Man har bland använt djurspillning i munnen, låtit smutslagret växa som om det skulle skydda extra mot sjukdomar och man pudrat sig med bly. Allt medan jag ”oh:ade” och ”åh:ade” mig genom sidorna skapade jag mig bilder över  hur dumma alla måste ha varit på den tiden. Dem visste att något var skadligt och så gör dem det ändå…

 

Tidningen "Badskumt"

 

Här någonstans kom tanken ikapp mig.

 

Hur smarta är vi nu för tiden då? Vilka priser är vi inte beredda att betala för att se solbrända, rynkfria och slanka ut? Dem var inte dummare då än nu.

 

Hur många är vi inte som nonchalant och i viss försvarsställning sagt:

 

– Men det är så mycket som är farligt nu för tiden, så det där spelar ingen roll!

 

När kom vi till den punkten?

 

När blev trenden viktigare än hälsan? Borde det inte vara så att hälsan är och förblir den starkaste trenden?

 

Jag bestämde mig på tåget för att sätta igång min egen resa mot alla gifter och lära mig så mycket man kan för att slippa låta trender och dem som skapar dem diktera villkoren.

 

Är ni sugna på att följa med?Om bloggen


Namn: Mona Jansén.
Ålder: 34 år.
Bor: Stockholm, nyss uppflyttad från det småländska höglandet.
Familj: Ja, stor, dramatisk och klumpig.
Sysselsättning: Butikschef, utbildare och föreläsare.
Om mig: Passionerad, envis småländska med alltför mycket Stockhomsdialekt och knäppa idéer. Har en irriterande positivt attityd, älskar förändring men misslyckas ständigt med att dölja hur dålig förlorare jag är.
Fokus just nu: Efter 30 fattade jag vad det handlade om så till nästa insikt slår till är jag sjukt fokuserad på att förverkliga alla mina drömmar och äntligen få börja jobba med friskvård och träning på allvar.
Om bloggen: Mina relationer ur ett humoristiskt perspektiv, både privata och arbetsrelaterade. Träning, resor, mat och hur man lyckas inse att den största förändringen i ens liv måste komma inifrån.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.