Annons
Annons

Johannas nyttiga morotskaka

En härlig morotskaka, bakad på mandelmjöl. Nyttigt och perfekt till fikat!

Redaktionen

19 juli, 2014
Johannas nyttiga morotskaka
Dela inlägget

Baka en härlig morotskaka på mandelmjöl. Nyttigt och perfekt till fikat!

Utan socker och gluten.

Ingredienser

Kakan
3 ägg
2,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl sukrin
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
100 g smör
1 dl vatten
2 morötter

Topping
300 g philadelphiaost
0,5-1 dl sukrin melis
75 gram smör
0,5 tsk vanilj
1 msk citron

Gör så här

Kakan:
Sätt ugnen på 175 grader
Riv morötterna
Vispa ägg och Sukrin poröst
Smält smör och tillsätt därefter vattnet (hett)
Blanda samman alla torra ingredienser
Vispa samman de torra ingredienserna, äggblandningen, smöret och morötterna till en jämn smet
Häll smeten i en springform
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter

Glasyren:
Banda samtliga ingredienser i en bunke.
Vispa med elvisp till en jämn konsistens.
Bred glasyren över kakan efter att den svalnat.

Annons
Annons