Annons
Annons

Morotskaka

Det är en perfekt efterätt att bjuda på och något som passar de flesta i smaken. Den är riktigt saftig och god och innehåller dessutom varken mjöl eller socker.

Redaktionen

22 februari, 2013
Morotskaka
Dela inlägget

Det är en perfekt efterätt att bjuda på och något som passar de flesta i smaken. Den är riktigt saftig och god och innehåller dessutom varken mjöl eller socker.

Ingredienser

Blanda ihop
3 msk bakepro
3 msk proteinpulver vanilj Holistic
0,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk kardemumma

Vispa ihop i en separat bunke
3 ägg
0,5 dl Stevia melis

Blanda sedan i
100 g riven morot
1 msk vatten
100 g kesella
2 krm vaniljpulver

Glasyr
0,5 dl Stevia melis
200 g Philadelphiaost
Limesaft efter smak

Gör så här

Blanda ihop smeten med de torra ingredienserna.
Häll blandningen i en form och grädda på 175 grader i cirka 25 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna.
Dela kakan på mitten.
Bred hälften av glasyren på ena kakdelen, lägg på den andra uppepå och bred resten av glasyren på toppen av kakan.
Strö över lite kanel och garnera gärna med en skiva lime och physalis.

Smaklig måltid!!

Hel morotskaka på röd tallrik garnerad med psysalis

Annons
Annons