Omslaget med Victoria Beckham tidningen Harpers Bazaar en skin food och en grönjuice

Naturlig fuktkräm och grönjuice viktigt i Victoria Beckhams vardag

Att Victoria Beckham är mån om sitt utseende har väl inte undgått någon? Men man kan ju tro att någon så välbärgad som hon enbart ska använda sig av riktigt dyra och exklusiva produkter. Fel! Här avslöjar hon att en av hennes absoluta favoriter är en billig och helt naturlig fuktkräm på tub... Weledas Skin Food. 

I intervjun med tidningen Harpers Bazaar berättar Victoria Beckham om hur en vanlig dag ser ut för henne och om hur hon varje morgon vaknar upp klockan 6.15 - naken och utan hjälp av en väckarklocka.
– Jag gör inga nattlinnen a´la Victoria Beckham så jag lämnar informationen om vad jag sover i upp till folks fantasi, säger hon retsamt till tidningen.

"Stryker på slösaktigt mycket"
I intervjun avslöjar hon att en av hennes absoluta favorit-skönhet-måsten är en fuktkräm vid namn Weleda Skin Food. Hon hävdar att hon sedan bara har 30 minuter att göra sig färdig på och avslöjar sina favorit-skönhet-måsten, vilka förutom Elizabeth Arden’s Eight Hour Cream alltså även inkluderar den naturliga krämen Skin Food från Weleda.
– Kroppskrämen jag använder är en riktigt enkel, billig fuktkräm från Weleda. Den är riktigt, riktigt tjock och jag stryker på slösaktigt mycket, säger Victoria Beckham.
Sedan är det dags att lämna av barnen innan hon beger sig till kontoret.

 

Gillar sushi och grönjuice
Victoria berättar vidare att hon till frukost äter frukt och till lunch "någonting ganska hälsosamt" som sushi och grönjuice med pepparmintte och kolsyrat vatten. Hon berättar att när det är dags för middag går hon ofta ut med sin man – som för den som skulle ha missat det alltså är den fotbollsspelande hunken David Beckham.
– David och jag gillar att gå ut och äta middag, antingen bara vi två eller tillsammans med barnen, säger hon.
– Vi går överallt och äter, till exempel italienskt, franskt och barnen älskar sushi även de. Det är deras favoritmat. Jag dricker inte särskilt mycket eftersom jag så ofta måste vara uppe på natten med bebisen.

Inte många timmars sömn
Hon berättar att när barnen har gått och lagt sig, runt 21.30-tiden, är det dags för Davidtid fram till midnatt eller 01.00. Och efter fem timmars sömn vaknar hon och upprepar samma procedur igen.

Av Isabelle Hedander


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Hjälp! Vad ska jag äta om jag är förstoppad?

Mage

Trög mage kan vi alla drabbas av då och då. Vid problem med förstoppning är kosten A och O. Brist på fibrer är ofta en bakomliggande orsak men även vätskebrist kan bidra. Här kommer tips på några livsmedel som är särskilt bra att lägga till kosten om man har problem att gå på toaletten.

Var med och fira nationella Fredagsfysdagen

Gravid/barn

Är du lärare eller förälder och vill hjälpa barnen till hälsosammare vanor och bättre förutsättningar i skolan? Då ska du uppmärksamma den här dagen lite extra. 20 september i år instiftas nämligen nationella Fredagsfysdagen av Susanna Almström – kvinnan bakom ”Skolmatslyftet en sockersmart skola” och ”Fredagsfys Sverige”.

 

Blomkålspizza med zucchini och fetaost

Recept

Potatispizza är knaprig och mättande utan alltför många konstigheter, något som uppskattas av de flesta barn. Dessutom är den enkel att göra. Detta recept från kokboken "Little green kitchen stories" är på en så kallad pizza bianca – utan tomatsås – med blomkålsbotten, ett smart sätt att få in mer grönsaker i pizzan.

Här växer världens starkaste antioxidant

TV

I gröna vattenpölar på små kobbar och skär i Stockholms skärgård frodas en liten alg som har förmågan att bilda en av världens starkaste antioxidanter – astaxanthin. Kurera har träffat Åke Lignell, forskningschef på AstaReal, för att tala om den svenska upptäckten av algen, om vad antioxodanter gör i kroppen och betyder för oss – och om vad just astaxanthin, det ämne som färgar laxens kött rosa, har för effekt i våra kroppar. 

 

Läkaren Peter Martin arbetar med funktionsmedicin

Intervju

Det var hans egna hälsa – eller snarare ohälsa som förde in läkaren Peter Martin på rätt spår. Efter att ha gått in i väggen blev han tipsad om att bland annat lägga om kosten, något som gjorde susen där inget annat fungerat. Det väckte intresset hos Peter för funktionsmedicin – en metod han numera använder när han behandlar sina patienter.

Koriander kan bidra till att stoppa epileptiska anfall

Forskning

Koriander är en populär krydda som även har använts inom folkmedicinen i tusentals år, bland annat som kramplösande medel vid epilepsi. Nu kan forskning för första gången förklara förklara vad det är som gör att det fungerar. Koriander har även många andra hälsofrämjande effekter enligt forskarna.

Snart slut med PFAS i danska matförpackningar

Eko/miljö

De är osynliga men finns i allt från pizzakartonger till vandringskängor och soffdynor. I vårt grannland Danmark tar man i men hårdhandskarna och förbjuder från och med 1 juli 2020 högfluorerade ämnen i alla livsmedelsförpackningar rapporterar TT. Så från juli nästa år kan danskarna njuta av hämtmat utan att behöva riskera få i sig hormonstörande ämnen.

 

Paul Svensson: “Att slänga mat är det dummaste vi kan göra”

Eko/miljö

Den populära TV-kocken Paul Svensson drev nyligen Retaste en Popup-restaurang helt inriktad på att laga gourmetmat på råvaror som livsmedelsbutiker ämnat kassera för att visa att det finns ett annat, mer hållbart sätt att förhålla sig till mat. Nu kommer han ut med boken "Rädda maten" fullmatad med tips för minskat matsvinn och goda recept,

Hudexperten: Så stöttar du huden vid viktnedgång

Hud

Många är rädda för att få slapp hud när de går ned i vikt. Problemet med många dieter är att de inte tar hänsyn till hudens behov menar Kureras hudexpert Johanna Bjurström som tipsar om vad man kan göra för att stötta huden i processen och minska risken att få hängande hud.

Rotfruktsnästen med ägg

Recept

I dessa nästen gömmer sig ett ägg, precis som i ett riktigt fågelbo, detta recept på en modern version av rösti kommer från den vegetariska kokboken "Little green kitchen". Gör nästena genom att svarva råa rotsaker, vända dem i olja och lägga dem i små högar på en plåt. 

 

Ketogen kost som behandling för barn med epilepsi

Forskning

Cirka en tredjedel av alla barn med epilepsi svarar inte tillräckligt bra på läkemedelsbehandling. På Akademiska barnsjukhuset i Uppsala används sedan ett år kostbehandling med ketogen kost som ett behandlingsalternativ. Metoden är ingalunda ny utan har använts redan på 1920-talet då det saknades läkemedel mot sjukdomen.

 

Kureras hudexpert: Därför ska du använda ögonkräm

Hud

Kanske tillhör du dem som sneglat på de små tuberna med ögonkräm och undrat vad de ska vara bra för? Många smörjer inte alls eller så använder man sin vanliga ansiktskräm även runt ögonen. Men det finns en poäng med att använda just ögonkräm, förklarar Kureras hudvårdsexpert Johanna Bjurström som tipsar om hur du applicerar på bästa sätt.

Handeln satsar på att lyfta ekologiskt i september

Eko/miljö

I september kommer ekologiska varor ta mer plats i butikerna än annars. Som kund kommer du märka av det i form av mer information, temaveckor och specialerbjudanden. På sina håll kan man även springa på bönder i butiken. EKO-september som är tänkt att bli en årligt återkommande tradition syftar till att öka medvetandet kring ekologisk mat.