Naturlig hudvård med blommor! | Kurera.se

Naturlig hudvård med blommor!

Psst...

En av de bästa blommorna för ungdomlig och frisk hud är - enligt Kurera - nattljusblomman.
Dess fröer är exceptionellt rika på den hudvänliga och antiinflammatoriska fettsyran GLA, gammalinolensyra.

Fröoljan kan tas invärtes för att ge lindring av akne, eksem och PMS samtligt som den i hudvård skyddar huden från fuktförlust och motverkar torr hud.

Ringblommor reparerar och rosor föryngrar. Våra härliga blommor kan göra underverk med huden.
Här är vårens bästa hudvård med blomster i.

9 favoriter du inte får missa:

 

Läs också: 7 sorters ätbara blommor

naturlig hudvård med blommor
1. Iris Facial Care

Balanserar och tillför huden rikligt med fukt. Innehåller iris, jojobaolja och mandelolja som håller huden mjuk, återfuktad och balanserad. Finns som dagkräm för torr till mycket torr hud, daglotion för normal till bland hy och som återhämtande nattkräm.

2. Intense Hydration Cream Cleanser
Rengör huden från smuts, överflödig olja och make up utan att torka ut. Innehåller salvia som har bakteriedödande och sammandragande egenskaper samt probiotika.

 

3. Rose Blossom Revitalizer
Vitaliserar, lugnar och ger huden fukt och enastående lyster. Det tvådelade ansiktsserumet innehåller oljor och extrakt från ekologiska damascenarosor med anti-agingegenskaper.

Läs också: Så får du fin hy med blommor

Naturlig hudvård med blommor
4. Hand Cream

Fuktighetsgivande handkräm med ringblomma, jojobaolja, rosenolja och sheasmör som mjukgör och motverkar narighet. Går snabbt in i huden utan att kladda.

5. Rose & Lavender Pure Castile Soap
Underbara tvålar med naturlig doft av ros eller lavendel. Innehåller ekologisk kokosolja, jojobaolja, olivolja och hampaolja som vårdar och mjukgör huden samtidigt som den rengörs skonsamt.

6. Eyeshadow 08 Delicate Rose
Ögonskugga i vackert skimrande rosa innehållandes ros och silke som vårdar och skyddar den tunna huden runt ögonen. Naturlig makeup när den är som bäst!

Läs också: Så blir du fri från akne inifrån – med B5, zink och GLA-fettsyror

Naturlig hudvård med blommor
7. Rose Otto Skin Lotion

Fantastisk mjukgörare och fuktgivare för hela kroppen med underbar olja från damascenarosor. Går snabbt in i huden och gör den magiskt len. En fröjd för både kropp och sinne!

 

8. Age Revitalising Eye and Lip Cream
Ögon- och läppbalsam i ett med olja från nattljusblommans fröer. Förbättrar hudens fuktbalans, fasthet och lyster samt förebygger uppkomsten av linjer och rynkor runt så väl ögon som mun. För mogen hy.

9. Rose Nurturing Body Wash
Rik och krämig duschtvål med ros och mandelolja som rengör även den känsligaste huden utan att torka ut. Ekologisk lyx!

Läs också: Kemikalier i smink och tvättmedel orsak till astma hos barn

Av Johanna Gustafsson


Psst...

En av de bästa blommorna för ungdomlig och frisk hud är - enligt Kurera - nattljusblomman.
Dess fröer är exceptionellt rika på den hudvänliga och antiinflammatoriska fettsyran GLA, gammalinolensyra.

Fröoljan kan tas invärtes för att ge lindring av akne, eksem och PMS samtligt som den i hudvård skyddar huden från fuktförlust och motverkar torr hud.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

”Sockermonstret satt på min axel och väste in i mitt öra”

Krönikan

”Jag unnar mig att vara utan socker". "Jag unnar mig hälsa". Louise Hafdell har kommit långt under sina snart fem sockerfria år. Från att nästan ha varit styrd av sitt sockersug och ha sett godis som tröst i svåra situationer och det hon firade med när något gått bra är hon numera helt sockerfri. Räddningen när siffrorna på vågen stod som högst var – riktig mat.

 

 

Kurkumin bidrar till att minska smärta efter operation

Forskning

Gurkmeja anses ha många hälsofördelar och golden latte och gurkmejashots har på senare år seglat högt upp på listan av populära superfoods. Nu kommer dessutom glädjande nyheter från forskarsamhället – det verksamma ämnet i gurkmeja har visat sig avsevärt minska smärtan i samband med kirurgi.

Hjärtläkaren om det paradoxala med hälsosam kost

Kost

Det pågår en rörelse för att vi ska äta mer växtbaserat både för miljön och vår hälsas skull men den amerikanske hjärtläkaren Steven Gundry höjer ett varnande finger. Alla grönsaker är nämligen inte lika nyttiga, vissa kan till och med vara skadliga för vår hälsa skriver han i sin bok ”Växtparadoxen”.

 

Bakterier i äpplen bidrar till en sund tarmmiljö

Forskning

Effekten av ett äpple om dagen för att hålla läkaren borta kan till stor del anses bero på de gynnsamma bakterier som koloniserar äpplet och därefter tarmen, enligt forskare. Forskningen styrker även att det går att känna skillnad på smaken mellan ekologisk frukt och konventionella äpplen.

Doktor Gillbros 10 budord för frisk och spänstig hud

Hud

I boken "Hudbibeln" summerar Johanna Gillbro, doktor inom experimentell och klinisk dermatologi sin omfattande kunskap inom hud och hudvård. I boken "Hudbibeln" delar hon med sig av sin kunskap och ger tips om hur man bäst tar hand om huden både utifrån och inifrån för i lokhet med många andra vet Johanna att skönhet även kommer inifrån.

Två klassiska pastarätter på vegovis

Recept

Tvekar du att lägga om till vegansk eller vegetarisk kost av rädsla för att inte längre kunna njuta av dina favoriträtter som spagetti bolognese eller lasagne? Lugn, det råder läkaren Veronica Hedberg och kokboksförfattaren och journalisten Susanne Hovenäs bot på. I nya boken "Smart mat för en frisk kropp och hjärna" finns flera goda recept att botanisera bland och Kurera kan bjuda på två smakprov. 

 

Växtbaserad mat – smart för kropp och hjärna

Kost

I år minskade köttkonsumtionen i Sverige för andra året i rad och ligger nu på samma nivå som den var 2007. Vi har fortfarande en bit kvar innan vi befinner oss på den nivå vi var innan Svreige gick med i EU och priset på kött sjönk men utvecklingen tycks gå stadigt nedåt. I takt med det ökar intresset för vegansk eller växtbaserad mat och i dagarna släpptes en ny bok med helt växtbaserade recept.

Tävla och vinn albumet “Svart katt”

Tävling

Sångerskan Cecilia Thorngrens album "Svart katt" fick ett varmt mottagande när det kom ut. Nu har du chansen att vinna ett signerat exemplar med låtar ur den svenska visskatten samt nyskrivet material av Staffan Hellstrand och Peter Le Marc.

Annelis kolesterolvärden sjönk med lagrad vitlök

Hälsa

Redan för 15 år sedan fick Anneli Bygg, 65 år, reda på att hon hade lite för höga kolesterolvärden. Hon ordinerades statiner av sin läkare, men biverkningarna blev kraftiga så Anneli ville inte fortsätta med medicinen. Med hjälp av lagrad vitlök har hennes kolesterolvärden blivit betydligt bättre.

Micke Gunnarsson: “Jag är inte min kropp”

Krönikan

Handen på hjärtat hur skulle det se ut om du skötte en hund som du sköter om dig själv? Kan insikten att vi inte är våra kroppar göra att vi tar bättre hand om dem? Jo, det menar Micke Gunnarsson, föreläsare och workshopledare, som tack vare det tankesättet tar bättre hand om sig än någonsin tidigare. 

 

“Hemundervisning – ett välbehövligt alternativ till skolan”

Gravid/barn

Sverige är ett av de länder i världen där det är svårast att få hemundervisa sina barn, ett strängt regelverk gör det i princip omöjligt och de som vill välja det alternativet ser sig tvingade att lämna landet. Många är skeptiska mot hemskolning men långt ifrån alla. Kurera har växlat några ord med den New Yorkbaserade svensken Jens Peter de Pedro som lobbar för en större pedagogisk mångfald.