Naturliga lösningar på tre pinsamma kvinnobesvär

PMS sägs drabba uppåt 80 procent av alla kvinnor i fertil ålder. Klimakteriet är något som alla kvinnor, med olika drabbningsgrad, ska genomlida någon gång i livet - och var tredje kvinna drabbas någon gång av urininkontinens.
Ändå är ovan nämnda saker ingenting vi öppet pratar om.
Här är den naturliga lösningen på tre "pinsamma" kvinnobesvär.

Hälften av jordens befolkning är kvinnor - men trots det är många typiska kvinnorelaterade besvär tabu att tala om. Det är sådant som vi genomlider i hemmets trygga vrå - och knappast något vi pratar om på jobbet. Inte vanligtvis i alla fall.
Diskussionen om huruvida det är rätt eller fel får vi dessvärre spara till en annan gång. Vi nöjer oss tills vidare med att råda om några naturliga lösningar. Håll till godo.
► Läs också: Därför blir du friskare av orgasmer

Naturlig lösning på tre vanliga kvinnoproblem

 

1. PMS

Gråtig, ilsk, deprimerad, svullen eller extra trött dagarna innan mens? Då är du inte ensam. Omkring 70-80 procent av alla jordens kvinnor i fertil ålder anses ha erfarenhet av PMS av något slag.
Ändå är PMS fortfarande något som många upplever både som tabu att tala om – och ha.
Lösning: Apiforce - en ekologisk bidrottningsgelé som säljs på hälsokosten och som framför allt har en hormonbalanserande effekt. Den hjälper dig som har PMS-besvär och dig som vill få en regelbundnare mens.
► Läs också: Bidrottningsgelé ger hormonbalans

Fler tips?
Knepen för all lindra sin PMS - eller i värsta fall den värre formen PMDS - är många. Du hittar fler tips i tidigare artiklar Kurera skrivit i ämnet här.

 

2. Klimakteriet

Klimakteriet kommer ofta med en rad olika besvär, som till exempel värmevallningar, sömnlöshet, nattliga svettningar, nedstämdhet, humörsvängningar, torra slemhinnor, minskad sexlust, ledvärk - och så vidare. Men det finns hjälp!
Lösning: Balans Plus - ett kosttillskott som innehåller extrakt från pollen som utvinns från växter odlade i Skåne, samt vitaminer som främjar och reglerar hormonaktiviteten, däribland vitaminerna B, D och E.
Läs också: Lindra dina övergångsbesvär med extrakt från pollen

Fler tips?
Hitta hjälp även i någon av Kureras tidigare artiklar om klimakterie- och övergångsbesvär. Kolla här.

3. Urininkontinens

Ingen - eller ja, mycket få - pratar om urinläckage. Det trots att var tredje kvinna drabbas någon gång i livet.
Urininkontinens innebär ofrivilligt urinläckage och drabbar cirka en halv miljon svenskar, vilket gör det till ett folkhälsoproblem. Besvären beror oftast på försvagad muskulatur i bäckenbotten. Man kan drabbas oavsett ålder, men vanligast är att besvären dyker upp efter en förlossning eller efter klimakteriet.
Lösning: Uretin - ett extrakt framställt ur pumpakärnor. Detta extrakt skiljer sig från tidigare pumpakärneextrakt på marknaden på det sätt att fettsyror och steroler separerats bort. Det gör att extraktet till stort del består av de vattenlösliga substanserna i kärnorna, vilka i forskning har visat sig ha den största effekten.
► Läs också: Var tredje kvinna drabbas av urinläckage

Fler tips?
Du hittar Kureras tidigare artiklar i ämnet urininkontinens här.

Av Redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Mysig uteplats

Så pimpar du uteplatsen

Trädgård

Med mer tid hemma i sommar så är det hög tid att lägga lite extra krut på uteplatsen. Här tipsar trädgårdsmästaren Angelica Lindberg hur du dammar av terassen och förvandlar den till en prunkande sällskapsyta där du vill hänga med nära och kära.

Grodda – både klimatsmart och nyttigt!

Eko/miljö

Linser, bönor och frön är näringsrik, billig och inte minst klimatsmart mat. Men visste du att de faktiskt blir ännu nyttigare om du groddar dem? Groddning gör nämligen att våra tarmar lättare tar upp näringen ur baljväxter. Här bjuder vi på en liten groddskola!

Så stoppade Norge utbrott av covid-19 på äldreboende

Äldre

Sverige har just nu flest antal döda i covid-19 räknat per invånare. Majoriteten är äldre äldre, det vill säga personer över 80 år. Ungefär en av tio patienter vid Stockholms äldreboende som fått covid-19 har fått sjukhusvård. Av äldre som vistats på sjukhus har sju av tio tillfrisknat, men av de som fick stanna kvar på boendet dog majoriteten. I Norge tog man en annan väg än Sverige för att stoppa utbrott vid äldreboende.

 

Vinn-Lisen-Sundgren_vilda_vaxter

Tävla och vinn boken “Äta vilda växter”

Tävling

Sugen på att lära dig mer om naturens skafferi, men känner dig osäker på vad som är ätligt eller inte? Var med och tävla och vinn boken "Äta vilda växter" av örtspecialisten och naturfilosofen Lisen Sundgren. Här bjuder hon på massor av kunskap kring ätbara (och giftiga) råvaror i naturen.

vilda-vaxter-skola-harsyra

Vilda växter-skola: harsyra

Eko/miljö

Precis utanför dörren erbjuder naturen mängder av mat sprängfylld med vitaminer – helt gratis. Det gäller bara att veta vad man ska plocka och hur det ska tillagas. Kurera har tagit hjälp av örtspecialisten Lisen Sundgren som i några artiklar guidar dig genom skogens skafferi. Här tipsar hon om tre olika sätt att tillaga c-vitaminbomben harsyra.

vilda-vaxter-skola-myskmadra

Vilda växter-skola: myskmadra

Eko/miljö

Precis utanför dörren erbjuder naturen mängder av mat sprängfylld med vitaminer – helt gratis. Det gäller bara att veta vad man ska plocka och hur det ska tillagas. Kurera har tagit hjälp av örtspecialisten Lisen Sundgren som i några artiklar kommer att guida dig genom skogens skafferi. Först ut: doldisen myskmadran - en säreget doftande ört som signalerar att våren har kommit.

 

7 tips till dig som vill skaffa valp i coronatider

Husdjur

Våren 2020 slår rekord i efterfrågan på valpar i Sverige. I coronakrisen har många plötsligt tid att ta hand om en ny fyrbent familjemedlem och vi upplever en "valpboom". Vad ska man tänka på som ny hundägare – hur långa köer är det för att få en valp – och vilka risker finns det med att skaffa hund just nu?

Melonrulltårta till mor

Recept

Fira alla fantastiska mammor med en oemotståndligt mumsig melonrulltårta på Mors dag! Detta recept är läskande gott och dessutom både veganskt, glutenfritt och sockerfritt.

Ashwagandha – hjälp till återhämtning och fokus

Hälsa

Utan stressrespons skulle vi inte klara av att ta oss igenom dagen. Stressresponsen hjälper oss att hantera utmaningar och förändringar – både fysiska och psykiska. Men det är lätt att stresspåslaget fortsätter när vi kommer hem från jobbet. Örten ashwagandha kan dämpa stressen, det visar flera studier.  

 

Hjälp vid IBS och problemmage

Hälsa

Nästan var femte svensk lider av IBS – Irritable Bowel Syndrome. Det är en funktionell störning i tarmen som ger upphov till olika problem. Magsmärtor, förstoppning, svullnad och diarré är vanliga symtom. Att anpassa kosten efter magen är a och o. Och för att hjälpa till ännu mer kan probiotika ge en ännu bättre fungerade mage- och tarm.

Gör din egen kombucha

Drycker och smoothies

I Asien har kombucha sannolikt druckits i mer än tusen år, men i Sverige fick kombucha sitt stora genomslag för drygt tio år sedan.  Kombucha framställs genom fermentering av te, socker och en bakteriekultur. Det är enkelt och kul att göra själv. Skaffa en scoby och gör din egen kombucha.

 

Kvinna och över 50? Så bör du träna och äta för att långsiktigt må bra

Fakta

Det händer något när kvinnor passerar 50. Det handlar inte bara om att kroppen förändras av klimakteriet, kvinnor tappar även i muskelmassa, och mellan 50 och 65 är det extra viktigt hur livsstilen ser ut. En avhandling gjord av forskaren Peter Edholm visar att det är viktigt att träna styrketräning i kombination med en hälsosam kost rik på omega-3 fettsyror för att bibehålla god hälsa längre fram i livet.

kvinna med sömnproblem

Håll dig frisk med mer sömn

Hälsa

Vrider och vänder du dig i sängen? Svårt att komma till ro? Du är inte ensam, var tredje svensk har sömnproblem visar en ny undersökning. Men du har mycket att vinna på att ta tag i sömnproblemen – vi visar hur.

D-vitaminbrist kan ge svårare symtom för de som drabbas av covid-19

Hälsa

En metaanalys av placebokontrollerade studier visar att vitamin D skyddar mot luftvägsinfektioner. Därför bör man sträva efter att höja D-vitaminstatusen hos de som befinner sig i en riskgrupp för att få covid-19. Framför allt om de inte får i sig tillräckligt med D-vitamin via kosten eller genom solljuset. Det skriver läkarna Mats B Humle, Henrik Pelling och Susanne Bejerot i ett debattinlägg i Läkartidningen.

 

”Hudvård börjar på tallriken”

Hud

Hudvård börjar på tallriken. Det menar Maria Ahlgren, skönhetsjournalist och författare till Beautyfood-böckerna, som påstår att många av de funktioner som eftersöks i hudvård finns i helt vanlig mat.

Därför får vissa mer hål i tänderna

Hälsa

En ny avhandling vid Umeå universitet presenterade anledningen till att vissa av oss får mer hål i tänderna. En viss genvariant gör att du inte lika lätt känner smaken av socker – och vill äta mer – i kombination med en rad av olika bakterier som ger karies.