Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Naturligt fri från celluliter

Oavsett ålder, vikt och kroppsform kan alla drabbas av celluliter.
De brukar synas mest över rumpan och låren men även överarmarna kan drabbas.
Men vad är egentligen celluliter och går det att bli av med dem?

Det vi vanligtvis menar med celluliter är gropig hud, så kallad apelsinhud som främst sitter på rumpa, lår, överarmar, ryggen och magen.

Vad är celluliter?
Huden består av tre lager. Det översta, överhuden, är tunt och vattenavstötande. Nästa lager är läderhuden som är tjockare och består av bindväv som ger huden spänst och styrka. Det djupaste lagret är underhuden och det är där fettcellerna finns. Här lagras och omsätts bland annat fett, vätskor, proteiner och kemiska ämnen. Sämre blodcirkulation leder till vattenansamlingar i vävnaderna och bidrar till att gifter och restprodukter inte transporteras ut ur kroppen utan fastnar i underhuden. Dessa ansamlingar och trycket från uppsvällda fettceller ger gropar i huden.

Kvinnor drabbas mest
Varför är detta främst ett problem som drabbar kvinnor? Kvinnor har tunnare hud än män, därför blir groparna tydligare.
Celluliter uppstår ofta på grund av dåliga kostvanor, brist på motion eller överdriven alkoholkonsumtion. Motion och hälsosam kosthållning kan alltså motverka celluliternas uppkomst.

Många orsaker
Men det finns även andra orsaker till ”gropiga” lår. Det kan vara ärftligt, hormonellt, svag bindväv eller dålig blodcirkulation. Oavsett orsak är de ett ovälkommet inslag i spegeln. Ovälkommet och svårt att bli av med. Vi är många som masserat och torrborstat låren till förbannelse hela våren för att framåt sommaren ändå gömt oss i vassen och önskat att knälånga baddräkter vore högsta mode.

 

Ny kroppsmodulerande produkt
Det finns en mängd olika ”anticellulitprodukter” på marknaden. De allra flesta är baserade på olika saponiner, alger, flavonoider och koffeinextrakt.
Nu lanseras det en ny anticellulit och kroppsmodulerande produkt: Caviar Hydro Anti- Cellulite + Slimming Cream.
Det är ett danskt företag, Naturfarma, som efter år av forskning har skapat en produkt där de aktiva ingredienserna angriper celluliterna i tre steg.

Ökar blodcirkulation och elasticitet
Produkten innehåller en patenterad plantextraktmolekyl – BNC, vars aktiva ämnen bland annat inkluderar ingefärsplantan Awapuhi, Peruansk Vokspors (Myrten), chilipeppar och ananas. Detta ökar penetreringen av de aktiva substanserna ner i huden, ökar blodcirkulationen, förbättrar hudens elasticitet och minskar celluliterna effektivt samtidigt som de övriga ingredienserna har en slimmingeffekt och minskar lårfettet.

Deltagarna fick 11,4 procent mindre lårfett
Caviar Hydro Anti-Cellulite + Slimming Cream har testats av ett antal frivilliga testpersoner. Under en period av 28 dagar fick testpersonerna, alla mellan 20 och 45 år gamla, dagligen massera in den nya krämen på ett visst ställe på låret medan de använde en annan ”anticellulitkräm” på en annan del av låret.
Resultatet? Den genomsnittliga förbättringen på det område där de smörjt in Caviar Hydro Anti-Cellulite + Slimming  Cream visade hela 11,4 procent mindre lårfett.

Av Carolin Helt


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

 

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.

kvinna vid träd

Matilda fann hormonbalans – slapp akne och PMS

Hälsa

När Matilda Lundqvist kom in i puberteten fick hon problem med akne. Hon provade den ena behandlingen och krämen efter den andra, men inget hjälpte mer än för stunden. Till sist hittade hon ett tillskott med ren bidrottninggelé. På bara några månader var hennes hy i princip problemfri.

 

händer tar på ett knä

Inflammation – en fiende som kan bli din vän

Leder

Inflammation förknippas oftast med något negativt, men vi behöver inflammation för att läka skador och infektioner. Att däremot gå med en låggradig inflammation under en längre tid ökar risken för sjukdom, menar överläkaren Stefan Branth. Gurkmeja och boswellia är två örter som kan hjälpa kroppen att nå balans och läka inflammation.

äldre par promenerar

Fler hjärtinfarkter kopplas till låg inkomst

Hälsa

Det forskas mycket på hjärt-kärlsjukdomar eftersom det är ett stort problem i samhället. Nu visar en ny svensk avhandling, som omfattar runt 30 000 personer, att det finns en tydlig koppling mellan risken att få fler hjärtinfarkter och låg inkomst.