Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Raceday!

Äntligen dags för Lidingöloppet. Vädret känns helt okej och även om det hotas med lite regn under eftermiddagen så tror jag det kommer bli en härlig höstdag. Massor av taktiktänk snurrar i huvudet. Ska man spara sig till den sista milen som så många fruktar eller ska man tryck på lite extra under den andra milen som är lite mindre backig. Har faktiskt inte bestämt mig ännu så jag tar det på uppstuds.

 

Ägg, vitaminer och annat smått och gott som förberedelser för morgon dagen.

 

Många har frågat mig hur jag förbereder mig under dagen innan startskottet går. Det viktigaste är ju förstås att man ser till att man är utvilad och pigg och känner sig fräsch i hela kroppen. Jag duschar och rakar mig precis som vilken dag som helst för att stå och lukta brottarbralla när man skall starta känns ju inget vidare. Känner man sig hel och ren får man ju en mer positiv attityd för det man skall göra och positiva tankar är ju extra viktiga när man har tre backiga mil framför sig.

 

Jag brukar också använda två olika typer av ”smörjmedel” när jag skall springa långt. Ett av linimenttyp för att pigga upp benen och ett av vaselintyp för utvalda ställen där risken för skavsår är stor. Det finns ju massor av varianter av Liniment men idag kör jag Weledas Arnikaolja som dessutom är helt naturlig och det gillar ju jag.

 

En förstärkt frukost ett antal timmar innan är ju också viktigt. Rödbetsjuicen jobbar jag vidare på och jag trycker dessutom i mig några stekta ägg för den där extra energin man kan behöva en dag som denna.

 

Under loppet så brukar jag mest fylla på med vatten. Det blir också några muggar sportdryck eftersom jag är diabetiker och behöver lite extra socker så inte blodsockret blir för lågt. Jag har självklart också lite druvsocker i bakfickan för säkerhets skull.

 

Efter två mils löpning har jag en egen supportstation där jag får lite hjälp med blodsockermätningen. Min fru och son som kommer stå där är också utrustade med skavsårsplåster, extra strumpor och en sportdryck, Mighty Sports, med lite vassare innehåll än det som bjuds på vid vätskestationerna under loppet.Allt för en så behaglig och stark sista mil som möjligt.

 

Värre än så här är det inte. Nu är det snart dags att ge sig ut till Lidingö. 13:20 går starten. Då jäklar…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]