Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Lidingöloppet avklarat!

Jag (Niklas) som springer Lidingöloppet i orange t-shirt.

Vilken lördag! Fixade det i år igen trots en fasansfull sista mil. Precis lika fasansfull som vanligt.

 

Vädret och inramningen var perfekt och jag kände mig hur pigg som helst under de första två milen även om blodsockret var lite väl lågt vid mätningen efter 20 km. Tryckte i mig lite energigel och gav mig sedan ut mot den sista tredjedelen. Redan efter första backen vid Grönsta började det småkrampa men jag tuffade på så gott jag kunde. Krampkänningarna kom och gick och vid den berömda Aborrbacken, då det är cirka fem kilometer kvar, hade jag inget val. Det var bara att gå uppför. Tråkigt men sant. De sista fem kilometerna gjorde vedervärdigt ont men genom att bita ihop ordentligt och med den fantastiska publikens hjälp tog jag mig i mål utan att behöva gått så mycket mer. Det blev en hyfsad tid. 2:43:18.

 

Man blir alltid lika förvånad över den där sista milen. Man hoppas ju att all träning med backar och långa distanser skall hjälpa men tydligen hade jag inte skött läxan tillräckligt bra. Bättring inför nästa år utlovas. Målet då är sub 2:30.

 

För självklart kommer jag anmäla mig till nästa års lopp. Räknar då med att få en betydligt bättre startgrupp, kanske trean, och på så sätt få lite mer draghjälp. Mycket kraft gick ju åt vid omspringningarar ute på sidan av de smala löpspåren.

 

Dagen avslutades med en helt fantastisk middag tillsammans med familjen inklusive hundar hos min vän Lena ute på Lidingö. Tack Lena för all support. Du är bäst! Skidsäsongen startar snart och då skall jag bjuda igen.

 

Mina tankar idag går annars till de anhöriga till den man som så tragiskt omkom under lördagens 15-kilometerslopp.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)