Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Jag fick vända på steken…

Vilket väder. Bara regn, regn och regn. Dagens tänkta rullskidspass fick bli löparpass istället. Det är ju vansinnigt halt att köra rullskidor bland dyngsura löv.

Det blev i alla fall ett skönt men givetvis blött pass på 18,5 km i tänkt Vancouvertempo, alltså strax under 5 minuter per kilometer. Nu är det bara att hålla tummarna att det är lite torrare i morgon.

I kväll blir det middag hos FavoritUffe, hans Anna och deras superkoola lillkille Viktor. Det ska bli kanonkul då det var ett tag sedan vi sågs allihopa. Uffe erbjuder dessutom en fantastisk service. Han kommer och hämtar oss här hemma. Snacka om lyx. Bonuspoäng i min bok till dig Uffe!

Så var det det här med det utlovade gulaschreceptet

Det här behöver du:

Cirka 800 gram nötkött typ grytbitar skuret i mindre bitar (det går annars bra med bog eller skinka av gris också).

2 hackade gula lökar.

4 paprikor skurna i mindre bitar. Gärna 2 röda och 2 gula.

1-2 hackade vitlöksklyftor.

Cirka 1 dl hönsbuljong (gärna hemgjord förstås).

3 matskedar paprikapulver. Helst rökt spansk (jag brukar ta 2 msk spansk och 1 msk vanlig för annars så blir jag så svettig ;))

Smör och olja för stekning och salt och peppar förstås.

2-300 gram surkål.

3-4 dl creme fraiche (Riktig!!! Inget larv med lågfettsfraische).

Fräs köttet i vanlig stekpanna så det får yta och flytta det därefter över till typ en gjutjärnsgryta som står på svag värme. Tillsätt parikapulvret och låt det stå på svag värme.

Fräs paprikan, löken och vitlöken i stekpannan och lägg över det i grytan. Därefter häller du i hönsbuljongen.

Tillsätt vatten så att allt kan kokas ihop. Jag brukar inte täcka helt utan kanske upp till 80 procent.

Låt allt sedan stå och puttra i cirka 45-50 minuter och kolla därefter att köttet känns mört.

När köttet är okej brukar jag ta i en klick creme fraiche, salt och peppar och sen är det bara att lägga i surkålen och blanda ihop.

Servera sedan i djupa tallrikar med möjlighet att toppa med creme fraiche.

Smaklig spis!!!

Här är den lite starkare, rökta paprikan. Ibland är den svår att få tag i. En gång hittade jag en från Santa Maria men denna som syns på bilden fanns på Cajsa Warg. Hittar ni ingen så funkar det faktiskt bra med vanligt paprikapulver också.


One comment on “Jag fick vända på steken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)