Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Långt och länge dagen efter

Gårdagens konsert med Stiff Little Fingers på Debaser var en kanonbra tillställning med både bra musik och mängder av härliga kompisar. Middagen avnjöts på Blue Light Yokohama och det var som vanligt förstklassigt både mat- och dryckmässigt. Totalt sett en riktigt bra fredagskväll. Fast kanske inte en optimal uppvärmning för dagens göromål...

Dagens pass handlade om att springa länge, alltså kanske inte så snabbt och långt utan att hålla igång under lång tid. Tre timmar var mitt mål och därför begav jag mig med Roslagsbanan till föräldrahemmet i Näsby Park. Med mig hade jag två löparkompisar, "LångdistansAnita" och "MiljöJohan". Anita är min pappas kusin så vi delar alltså inte bara löparinttesset utan är också släkt.

20130406-222442.jpg

Efter en trevlig fikastund med mina föräldrar gav vi oss av. Lahäll, Djursholm, Bergshamra, Uggleviken passerades och på Stadion passade jag på att ta ett extra varv inne på löparbanorna. Jag kunde liksom inte stå emot.

Resan fortsatte vidare ner mot Birger Jarlsgatan, trängseln på Biblioteksgatan, Kungsan, kingens slott, Söder Mälarstrand, Hornstull och Telefonplan.

Just Söder Mälarstrand måste föresten vara ett av Stockholms tätaste löparstråk.

Vid Telefonplan bytte jag ut mitt sällskap mot två glas vatten och tog mig genom Västberga och Örby Slott de sista kilometrarna hem.

Summeringen av dagen är jag är mycket nöjd men jäkligt trött i kroppen. Att springa länge kostar på även om det inte går fort. Tre timmar blev det och 28,3 K. Kroppen är mör men vänjer sig med detta att hålla på under lång tid. Nu är det återhämtning i morgon och sedan full gas igen. Vad återhämtning a la Niklas innebär tar vi senare.

Må bäst!

PS LidingöLena som också var med i går har också kommit igång med löpningen. Hon har dessutom talang. Keep up the good work Lena!


2 comments on “Långt och länge dagen efter

  1. LidingöLena on

    Haha ha. Lite Baobab och hallonmojito gör tydligen susen 🙂 Nu måste jag ju sätta igång och få upp både distans och fart!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]