Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Vilken mara maran blev

20130506-223657.jpg

Det blev några tuffa löptimmar häromdagen. Först tidig uppgång vid femtiden och sedan skjuts till starten av min fantastiskt hjälpsamme svärson Vincent. Det var ju dags för Vancouver Marathon.

Klockan åtta drog vi iväg. Strax innan hade det sjungits nationalsång och de flesta av oss bar ett gult band som vi hade för att hedra offren i Boston.

Jag måste säga att löpningen kändes riktigt bra. Första milen lite väl fort men stabilt under andra milen och hela vägen upp till trettio kilometer. Vädret var strålande med klarblå himmel och strålande sol. Vackert men förrädiskt...

Jag hade dessutom en underbar hejarklack med mig som dök upp både här och där och stöttade på bästa sätt.

Efter trettio kilometer började tyvärr underbenen stumna och knäna värka förfärligt. Det var liksom som om de tog helt slut. Den sista milen blev en enda lång pina men jag bet ihop och hankade mig i alla fall till slut i mål.

Efteråt var det i alla fall lite skönt att få höra av flera andra deltagare att det inte bara jag som haft riktig tuff mara. Många hade som jag upplevt att solen och värmen gjort sitt till för att försvåra genomförandet. Trots mängder av vatten under loppet var jag vansinnigt uttorkad efter målgången och det vara bara att fylla på alla depåer på bästa sätt.

Nu är det bara att ladda om inför nästa strapats, Stockholm Marathon. Får se om jag kan lura ut LidingöLena, som också är här, på en liten återhämtningstur i morgon bitti.

På lördag väntar resans höjdpunkt. Min härliga dotter Vanessa gifter sig med sin Vincent här i Vancouver. Rapporter följer 🙂


6 comments on “Vilken mara maran blev

  1. LidingöLena on

    Vakna Niklas! LidingöLena sitter beredd med träningskläderna på….. Upp och hoppa, nu ska vi se Vancouver vakna. 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)