Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Heja heja på Söder Runt

20130615-195909.jpg

Jag hade lovat två jobbarkompisar, Adde och Tommy, att komma och heja idag. De skulle springa ett nytt lopp på en mil som gick hela vägen runt Södermalm. Söder Runt är ju ett passande namn då.

Kanske var det inte så bra uttänkt då det var 40-års fest i går. På båten M/S Molly. Mycket trevligt men det var inte precis bara vattnet som blött där...

Men, men. Lovat är lovat och efter att ha inmundigat en superkick bestående av bland annan BCAA, Baobab, rödbetsjuice och Optimalis gav jag mig av in mot Söder Mälarstrand. Löpandes förstås.

Kaffe inköptes på vägen (ja ja, lika uttorkande som det som dracks på båten men uppiggande som attan). Sen på plats vid Söder Mälarstrand var det bara att vänta på firmans stoltheter.

Det tog lite tid, och ytterligare lite tid, innan första löparen dök upp. Sen kom en skön blandning av alla löpstilar springande. Där jag stod var det cirka 2,5 kilometer kvar så alla var inte på topp precis. De flesta såg ändå glada ut. Det var ju toppenväder och inte så långt kvar till mål.

Tommy kom först av mina grabbar. I sån fart att jag fick springa i kapp för att kunna fota. Såg starkt ut.

20130615-201650.jpg

Efter en liten stund var det Addes tur. Han hade det lite tuffare och jag var taskig nog att hänga med sista biten mot mål och jaga på honom.

20130615-201902.jpg

Båda tog sig i mål på allra snyggaste sätt och efteråt blev det en öl och lite eftersnack. Sen var det dags för en annan att springa hem via Liljeholmsbron och Årstafältet. Det blev alltså en hyfsad långrunda även för mig.

Nu väntar ytterligare en "buskväll" Jag och Sångar-Clint ska ut på lite rawk. I morgon väntar ett intervallpass så man får väl hålla i sig lite 😉

Ha en fin lördagskväll allihopa!

/N

PS. Adde och Tommy är anmälda till Tjurruset i höst. All cred till två stenhårda jobbarkompisar!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]