Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Riktigt nöjd faktiskt

 

niklas efter målgång i loch ness marathon

Så är man tillbaka i vardagen igen efter en hektisk helg i Skottland. Att springa 42.195 meter tar lite på kroppen och jag ska inte sticka under stol med att jag har vissa problem att gå i trappor, ta på mig byxorna och så vidare. Den här maran tog mer på kroppen än Stockholm i somras. Då var jag ju igång ganska snabbt efteråt.

Hur var Loch Ness-maran då?
Riktigt kul men jobbig förstås. Dessutom var det väldigt härlig miljö och ett bra väder att springa i. Klockan sju på morgonen gick bussarna från Inverness och förde alla oss löpare till den södra sidan av Loch Ness där loppet skulle starta klockan 10. En otroligt vacker resa men stämningen på bussen var ju förstås ganska sammanbiten och det var inte lätt att prata med någon. Väl framme var det bara att kliva ut i morgonkylan. Det var riktigt ruggigt så jag sökte skydd i ett dike och bet ihop tills det var dags att lämna överdragskläder och kliva fram till startplatsen. Strax innan start kom en parad med säckpipespelande ungdomar genom hela startfältet. Läckert.

Den första halvan gick i rasande fart för att vara mig. 1:39 är en ganska okej tid för en halvmara. Dock var det hyfsat mycket utförslöpning och det fick man ju äta upp den nästkommande halvan. Någon gång måste ju saker och ting jämna ut sig och det gjorde det. Löpningen blev tyngre och tyngre och visst, jag hade nog varit lite väl entusiastisk i början.

Jag kämpade vidare och strax innan tre mil möte Tina upp för lite blodsockermätning. Sen var det bara att ge sig ut på den sista milen. Det första som mötte mig var en uppförsbacke som såg sanslöst lång ut och inte nog med det, den fortsatte och fortsatte. Och så fortsatte den lite till. Nu började benen protestera och jag kan ju inte påstå att benen gick speciellt fort. Det är ganska lustigt att man inte orkar skärpa till sig och öka takten när det bara är typ 6-7 kilometer kvar. Hur mycket man än vill och hur enkelt det än låter går det liksom inte.

Till slut kom jag in i Inverness, målrakan och sedan över den där efterlängtade linjen. Årets sista målgång och mara var avklarad. 3:43 blev resultatet och även om jag inte nådde mitt mål på 3:30 är jag riktigt nöjd. I somras sprang jag ju Stockholm på 3:49 och den banan är mycket flackare. Vi får satsa på 3:30 till nästa år i stället. Då kommer jag grejja det. När man fyller jämt ska man ju fira med bra tider. Eller hur?

Måste få passa på att tacka min Tina som hjälpte mig med support både innan, under och efter loppet. Jag hade väl fortfarande legat kvar i målområdet om du inte varit med.

Nu blir det i alla fall träningsledigt några dagar men på söndag är det full action med rullskidåkning på schemat. Jag har ju ett riktigt najs Vasalopp att se fram emot. Hoppas ni vill hänga med...

 

 


3 comments on “Riktigt nöjd faktiskt

 1. Anonym on

  Låter jättehärligt. Kanske nästnästa år? Om du fyller jubileum nästa år, ska du vara med på Lidingö som också jubilerar?

  Svara
  • Niklas on

   Lidingöloppet är absolut ett av nästa års lopp. Vi är ju lika unga 😉 Sen funderar jag på en eller två maror. En på senvåren och en i typ augusti. Håller på att kolla vilka som kan vara spännade.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]