Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Ingen artros i alla fall

x-ray film of shoulder

 

Som några av er kanske minns har jag haft lite problem med värk i överarmarna och främst då i höger. Jag har kört en hel del naprapati och sådant men det har aldrig riktigt släppt. Nu under Kanadaresan blev det extra besvärligt och väl hemma lyckades jag komma i kontakt med en en riktigt välmeriterad idrottsläkare, med OS-läkarbakgrund, på Sopiahemmet i Stockholm.

Tydligen är det något som kallas "Frozen shoulder" jag drabbats av. Detta uppkommer oftast i 40-60-års åldern och vi diabetiker har ofta lättare att drabbas. Problemet går inte att behandla utan man låter det självläka. Tyvärr tar det ett till två år innan det går över så för mig är det bara att vänta och hoppas på det bästa.

Jag har ju kört en del rullskidor och även testat vanlig skidåkning och det känns som det funkar så länge man inte gör några snabba och okontrollerade rörelser. Det bör alltså funka med Vasaloppet i mars.

Jag fick också en röntgenremiss för att helt utesluta artros och det kändes verkligen skönt att få svaret från Sophia att röntgen inte visade några sådana problem.

Till helgen hoppas jag att på något sätt få kunna ställa mig på lite snö och komma igång med skidträningen. Ågesta, Täby eller kanske Oxvreten. Vi får se var jag hamnar.

 


2 comments on “Ingen artros i alla fall

  1. Margaretha on

    Hej Niklas, när jag fick frozen shoulder fick jag rådet av min (4:e)sjukgymnast att kontakta en Osteopat. Den behandling jag fick gjorde underverk. Från att ha blivit skickad runt mellan idrottsläkare och sjukgymnaster med olika inriktning utan att få diagnos och lindring, så fick jag äntligen hjälp. Läkningsprocessen skyndades på och i dag är jag 99% återställd.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)