Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

16 mil blev 200 meter

Söndagens träning var ju tänkt att gå av stapeln en liten bit norröver. Avesta var en av orterna jag tittade på och som eventuellt skulle ha lite snö att åka på. Eftersom jag inte hittade några bra spårrapporter så kändes det inte så vettigt att chansa. 16 mil i enkel riktning tar ju en liten stund att köra.

Nu blev det 200 meters promenad till Sturebysidan av Örbyleden istället. Man har ju sopat och fixat till gång- och cykelvägarna riktigt bra så just nu är det perfekt "före" för rullskidsåkning.

20140216-230526.jpg
31 kilometers stakning, rejält smutsiga kläder och nio färska blåsor i händerna blev dagens resultat. En ganska okej dag alltså 😉

Jag passade också på att göra lite smarrigt smör. Blev lika gott som vanligt. Prova du också.


2 comments on “16 mil blev 200 meter

 1. Jenny on

  Vill först och främst tacka för en inspirerande blogg.
  Bor sedan några år i Örby och nu undrar jag vart det finns bra ställen att springa runt här i Örby, har inte sprungit på 4 år och har nu fått klartecken att börja igen, så kanske inte så farliga sträckor till en början. Målet är midnattsloppet i augusti.
  Återigen tack för en inspirerande blogg.
  /Jenny

  Svara
  • Långlopp & rock'n'roll on

   Hej och tack själv Jenny! Att inspirera andra är alltid jättekul.

   Mitt tips till dig är att springa utefter Örbyleden. Ta dig till Sturebybron och spring gångvägarna i riktning mot Nynäsvägen. Vill du springa två kilometer vänder du vid Shellmacken efter Bandhagens Centrum och springer tillbaka på Sturebysidan, fyra kilometer så vänder du vid Högdalens industriomräde och vill du springa sex så vänder du vid Hökarängen. Hela vägen runt om du fortsätter till Nynäsvägen och springer tillbaka via Huddingevägen är strax över en mil.

   Det fina med att springa denna sträcka är ju att du kan känna dig för och sedan utöka längden på dina pass när du är mogen för det. Jag tycker inte heller att avgaser och sånt från Örbyleden stör så mycket.

   Ta det varligt i början och ha inte för bråttom så kommer du vara klar att springa milen när startskottet för Midnattsloppet går i augusti.

   Ett stort lycka till med löpningen och glöm inte att säga hej när vi möts där ute 🙂

   /Niklas

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]