Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Sommarstugeidioten

sommarstuga_halleforsnas

Efter mitt senaste maratonmisslyckande är det säkert några som tror att jag tränat lite taffligt under semesterveckorna. Nu är det faktiskt inte så. När man är ledig brukar det ju finnas lite mer tid för träning och det har denna sommar blivit 4-5 pass per vecka förutom maratonveckan då jag tog det lite softare för att skaffa pigga ben.

Ett av de roligare, eller kanske rättare sagt knäppare passen är en löptur jag började fundera ut redan under förra året. Jag kallar den sommarstugeidioten. Några av er kanske kommer ihåg "idioten" från gympan i skolan? Detta är precis samma grundtanke fast med lite längre sträckor.

sommarstugeidioten kartaOm ni kollar på skissen här ovan tror jag ni kanske förstår. Jag har en sträcka från vårt hus ner till en vägbom som är på nästan 8 kilometer. Detta är första vändan. Därefter springer jag tillbaka till den första stugan jag stöter på och vänder återigen tillbaka till bommen för att göra samma sak till stuga nummer två (bilden högst upp) och så vidare. Till slut är man ju hemma igen och träningspasset avklarat. Småknäppt men uppbyggligt kan man säga. Fördelen med ett sånt här pass är ju också att man kan placera ut ett antal drickastationer i förväg vilket ju är behövligt i årets sommarvärme.

Summa summarum av detta pass blev 23,5 kilometer. Vill jag vara lite galen så kanske jag nästa gång försöker att springa tillbaka till bommen ytterligare en gång när jag når vår avtagsväg som ni ser längst till vänster.

Kanske har du själv möjlighet att lägga upp ett pass på ungefär samma sätt fast efter dina egna förutsättningar. Passar ju både kortare och längre sträckor. Kan ju kanske vara en kul utmaning oavsett om man vill nå fem eller kanske femtiofem kilometer. Prova vet jag!

För övrigt funderar jag just nu på vilket mitt revanschmaraton skall bli. Kanske skall man för ytterligheternas skull testa på Vintermarathon den 8:e november? Borde inte bli för varmt då i alla fall 😉

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)