Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

ICE – In Case of Emergency

20140804-181112-65472792.jpg
Som diabetiker och långlöpare kan det ibland vara lite svårt att veta om det är lågt socker eller ren trötthet man känner när man är ute på en långtur. Speciellt nu när det är extra varmt ute. Det kan alltså vara lite riskabelt och risken för en "sockerkänning" finns ju alltid där när man pressar sig.

Därför tände jag till när jag såg ett ICEdot-armband i cykelaffären i går. Egentligen är det ganska enkelt. Man får ett silikonband  med en egen unik identifkationskod som man sedan via nätet laddar med viktiga uppgifter som anhöriga med telefonnummer, medicinering och annat som kan vara bra att veta.

Tanken är sedan att om någon hittar mig utslagen vid vägrenen att de skickar ett SMS med min unika kod som står på armbandet och då får tillbaka den viktiga infon om mig inom några sekunder. Ganska basic faktiskt.

Bandet är ju även perfekt för rullskidåkare, cyklister och annat löst folk som är ute och idrottar i trafiken.

150 kronor tycker jag absolut den är värd. Med i paketet följer ju också några klistermärken med samma info. Perfa att sätta i bilen eller på cykeln.


One comment on “ICE – In Case of Emergency

 1. David på ICEdot on

  Hej Niklas!
  Tack för en bra blogg, kul att höra du gillar vårt koncept.
  Känner du förresten till att du tack vare din ICEdot-profil även kan välja att bli funnen (“tracked”) av dina nödkontakter? Om du laddar ner ICEdot-appen och har denna igång när du tränar, så kan dina anhöriga och vänner, som känner till din unika kod, enkelt via ett sms få en länk till din position. Det enda de behöver göra är att skicka ett SMS med “track DINKOD” till ICEdot-numret (+41793739929) och sedan kan de se din position i Google maps. På så vis blir ensamträningen lite säkrare och nära och kära aningen lugnare.

  Hör gärna av dig om du har ev frågor!
  Med vänliga hälsningar,
  David på ICEdot

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]