Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Sommarens träningsklädselfavoriter

Träningsklädselfavoriter? Vilket ord va? Jag tror nog de flesta ändå förstår vad jag menar. Det handlar helt enkelt om mina personliga favoritkläder för extra svettiga träningspass.

Det har ju blivit en hel del löpning under semestern och jag ju därför hunnit testa en större del av min träningsklädselgarderob under ett antal påfrestande pass i sommarhettan.

Om vi börjar uppifrån med tröja/linne så visade det sig att mitt gamla maratonlinne från Icebreaker är den överdel som är absolut skönast och har bäst funktion. Linnet är av merinoull och känns, trots en massa svett och elände, faktiskt betydligt svalare än mina andra linnen som dessutom är både lättare och har mindre tyg. Mitt Icebreakerlinne är ju mer som en T-shirt utan ärmar (Kolla bilden).

icebreakertroja

Merinoull är ju en naturprodukt som värmer när det är kallt och andas när det är varmt. Dessutom är det naturligt antibakteriellt.

Bar överkropp då kanske någon frågar? Visst har jag testat det men ett vettigt linne känns betydligt bättre mot kroppen. I alla fall för mig.

adizerobyxaNär vi kommer till byxor finns det ju tights eller vanliga löparshorts att välja mellan. Egentligen är jag en tightskille men nu när det varit så här varmt är det ju lite skönare med något luftigt. Mina Adidas Adizeroshorts vinner därför denna kamp. Lättast och absolut svalast bland mina byxor.

Strumpor då? Det är ju ett jätteviktigt plagg för oss långlöpare. De skall sitta bra och torka/transportera fukt snabbt så man slipper skavsår, blåsor och sånt. Här är jag extremt förtjust i svenska GoCoco. Dom innehåller materialet Cocona som är extremt snabbtorkande och dessutom minskar svettlukten.

gococostrumpor

Tyvärr har jag bara två par. Ett par korta och ett par långa med kompression så dessa sparar jag på till veckans lite längre pass. De blå på bilden har faktiskt blivit mina "matchstrumpor". Toppensköna. Jag kommer säkert köpa fler framöver.

 

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]