Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Niklas Cederberg

Magnesiumbrist!

Slarv, slarv, slarv! Det finns två näringstillskott som jag väldigt sällan missar att ta. Det ena är rödbetstjuice som jag tar för att kroppen ska orka lite mer under långa krävande pass och tävlingar. Det andra är magnesium och det är här slarvet kommer in.

Magnesium är ett mycket bra tillskott för mig som långdistanslöpare. Det minskar kramprisken och gör att jag nästan aldrig får träningsvärk. Två ganska viktiga saker för mig som vill springa länge, långt och dessutom ganska ofta.

I går var en sån dag. Springa-långt-dag alltså. I regn och rusk tog jag en runda på två timmar och strax över 22 kilometer. Skönt att få blåsa ur kroppen lite. Fast inte så skönt när jag väl hamnade i sängen och skulle sova. Kramp i vaderna och sedan sendrag 🙁 Jag har inte haft sendrag på säkert fyra/fem år men nu kom det alltså. Det var då jag kom på det. Magnesiumbrist!

Som ni säkert sett har jag varit ute och farit och det var ganska stressigt veckan innan vilket gjorde att jag missat att ta mina tillskott. Noll extra magnesium på typ två veckor alltså. Surt sa räven. Visst får man i sig en hel del i sin vanliga kost men för mig som tränar mycket räcker det inte för att upprätthålla rätt nivåer. Jag behöver mer.

diasporal_magnesium_kopp

Eftersom magnesium är så viktigt tar jag det som magnesiumcitrat vilket ger det snabbaste och bästa upptaget. Magnesiumcitrat är i pulverform som man sedan enkelt löser upp i ett glas vatten.

Magnesium har självklart också en massa andra fördelar och om du vill få mer på fötterna och kanske fördjupa dig lite kan du läsa mer i Kureras näringsguide här. För mig är det i alla fall slutslarvat nu.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Sörmlandsleden

Sörmlandsleden

Löpning

Jag har det himla bra förspänt då jag har Sörmlandsleden runt knuten på landet. Hela leden innehåller ju 100 mils vandringsled över det natursköna Sörmland. Snacka om möjligheter. Har jag utnyttjat detta då? Näe inte precis. Det tog skamliga 45 år för mig att komma på att jag kunde springa där också. Visst har jag vandrat […]

Sommarpresent

Sommarpresent

Löpning

Ni som följt mig har nog sett att det ibland blir ett och annat trailpass för att variera den vanliga asfaltslöpningen. Detta uppskattar jag så mycket att jag framöver kommer öka på den dosen. Jag gillar ju både naturupplevelsen och den lite mer “aktiva” löpningen där man istället för det enformiga matandet på asfalt får […]

Riktigt nöjd…

Riktigt nöjd…

Löpning

…trots att jag blev fälld i en nedförsbacke, GPS-klockarmbandet gick sönder, regnet öste ner och att jag missade kvalgränsen till Boston Marathon med lite mer än två minuter… Ingen har väl undgått att det regnade ett antal millimeter på oss som rände runt Stockholm Marathon i lördags. Personligen tyckte jag inte det gjorde så mycket […]

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Sista veckan innan Stockholm Marathon

Förberedelser

Nu börjar det dra ihop sig till årets Stockholm Marathon. Efter en tung vår känns det som om jag faktiskt är hyfsat “på banan”. Den senaste månadens träning har ju flutit på riktigt bra.  Kommande vecka handlar för mig om att hålla igång benen och skaffa ett rejält löpsug inför lördagens strapats. Viktigt är ju också att komma […]

32 dagars running streak avklarat!

32 dagars running streak avklarat!

Löpning

Så där ja. 32 pass under 32 dagar är avklarat. Men… …jag har ju räknat fel i kalendern. Om man tittar på markeringen så ska jag ju köra ett pass i dag också. Det blir alltså 33 dagars running streak totalt. Jag lovar däremot att jag tar lite ledigt i morgon. Eller… För att kort […]

Sista långpasset innan maran?

Sista långpasset innan maran?

Löpning

Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite. Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg. Jag testade även att dra på lite mellan […]

Kanske inte undra på

Kanske inte undra på

Löpning

Jag satt och kollade lite bilder från lördagens trailpass och hittade ovanstående. När jag såg den så förstod jag ju. Kanske inte undra på att jag har haft vissa känningar i fötterna. Nu har jag av säkerhetsskäl tagit det försiktigt i tre dagar. Det har både varit lugn hastighet och lagom sträckor (8, 4 och […]

Lördagstrail

Lördagstrail

Löpning

I lördags var jag ute på en skön skogstur med Freddie. Att springa i både banad och obanad skogsterräng är en perfekt variation om man som jag oftast nöter asfalt. Eftersom underlaget varierar hela tiden får man en mycket bra träning för både balans och styrka i fötter och vader. Det är ju helt andra muskelgrupper […]

Bromsa inte i nedförsbacken!

Bromsa inte i nedförsbacken!

Löpning

Vi är många som lägger mycket tid på träning i backe. Uppför ja, men hur är det egentligen med nedförstekniken? Nu är jag inget direkt löpteknikgeni men jag kan ju lätt se att de flesta springer ganska galet när det är dags för nedförslöpning. Det vanliga man ser är ju en bakåtlutat stil där fötterna […]