Niklas Cederberg

Det är skönt med ett kvitto

Ibland när det är en tid mellan mina lopp kan det vara skönt med ett kvitto på att man är på rätt väg.

Jag brukar därför köra ett snabbdistanspass på 1 mil där jag springer snabbt men ändå med bibehållen teknik och där jag samtidigt försöker hålla samma kilometertid genom hela passet. I går var det ett sådant pass på programmet och jag kan lugnt säga att det var en mycket nöjd Niklas som efteråt summerade passet. Något gjorde att jag snittade på 7 sekunder bättre per kilometer än vanligt. Ganska mycket för att vara mig faktiskt.

Efter en kortare fundering kom jag fram till följande tre orsaker min förbättring kunde bero på:

adidas_adizero_adios1: Mina kvalitetspass har äntligen gett resultat. Jag svarar bra på alla dessa backar, intervaller och tröskelpass.

2: Det underbara löpvädret. Grymt träningsväder för tillfället. Inte för varmt och inte för kallt. Optimalt!

3: Upptäckten av ett par gamla skor. Jag testade mina gamla Adidas Adizero Adios i går. Dom har varit med ett tag men det var ett bra tag sedan de fick komma ut och röra på sig. Vilken löpkänsla och vilken lust att springa fort de gav mig. Dessa kommer bli mina matchdojjor på asfaltsmil framöver.

Jag gissar att det förstås är en kombination av alla tre men oavsett detta så var det underbart att få det där kvittot. Ja Niklas, än går det att få fart på gubben. Du är på rätt väg.


Sista “riktiga” passet

Idag är det exakt en vecka kvar till Vancouvermaran. Nu är det dags att skaffa sig pigga, lätta och löpsugna ben.

Tanken med dagens pass var att löpa hyfsat långt men i lägre fart. Nu visade det sig att det inte var det lättaste. Med nysopade gångvägar och bra beat i musiken hittade jag snabbt löpglädjen så kroppen fick sig en härlig omgång i bra tempo.

Eftersom vi åker på onsdag får det bli ett kortare "hundpass" i lättast möjliga tempo i morgon eller på tisdag och därefter något liknande efter ankomsten till Kanada. Vi pratar om att springa 3-5 kilometer i typ sexminuterstempo för att helt enkelt bara hålla igång benen. Inte anstränga dom nämnvärt alltså.

20130428-230434.jpg
Sist men inte minst gäller det nu att välja matchdojjor. Blir det de snabbaste men minst dämpade "Adios" (till vänster i bild) eller mina favvisar, de trygga men ändå hyfsat lätta "Boston" (till höger).

Vad tycker ni?