Niklas Cederberg

Spring ut och spring in

20140524-133322.jpg
Egentligen är det nog en självklarhet för de flesta men en liten påminnelse är nog inte helt fel ändå. Ställ dig aldrig på startlinjen i ett lopp, oavsett om det är fem kilometer eller en mara, i sprillans nya skor och/eller kläder!
Oavsett hur sköna dom känns när du har dom på dig så kan det ändå bli obehagliga överraskningar. Det är tillräckligt tufft med ett lopp ändå. Blåsor och skavsår är det sista man behöver under en sån här kraftansträngning.

Kör några pass i de nya grejerna och gärna som idag när det är lite extra svettigt. Det kommer löna sig.

Jag håller själv på att springa in mina nya Adidas Adizero Boost men är ännu inte hundra på att jag skall använda dom på Stockholm Marathon. Samma sak gäller nya Gore-linnet. Kanske är jag lite väl försiktig men en mara är trots allt en mara.


Störtsköna och snabba löparskor

Adidas Adizero Adios BoostJag hann testa!!!

Halv elva i går kväll bar det iväg på en sen löptur. Jag ville ju så gärna testa mina sprillans löparskor Adidas Adizero Boost. Dessa var ju bland annat med och vann både New York och Tokyo Marathon så visst var förväntningarna stora även för en "motionär"  som mig.

Och visst infriades dom. Dock kanske det är lite tidigt att utvärdera skon men jag är redan stormförtjust. Störtskön passform, lätta, fint grepp och en mycket, mycket bra löpkänsla. Man vill verkligen automatiskt springa snabbt i dessa. Det enda negativa jag kan komma på är väl färgsättningen. Lite "sådär" tycker jag men smaken är ju som baken...

Jag kan knappt vänta till nästa pass. Mer, mer mer...

 

 


Förväntansfylld paketuthämtning

avi för nya adidas adizero boostI dag är det en förväntansfylld Niklas som beger sig till Posten (nåja Coop heter det väl idag) för att hämta paket. Jag har nämligen lyckats lägga vantarna på ett par av de senaste tävlingslöparskorna, Adidas Adizero Boost. Några ex släpptes bland annat i samband med Göteborgsvarvet men annars har det varit svårt att få tag i ett par. Någonstans läste jag att 1 oktober är releasedatum men det kanske man får ta med en nypa salt.

Mitt par hittade jag i alla fall i England och just nu pirrar det ordentligt i kroppen för att hämta, öppna, känna och sen ut och provspringa. Nu är det rockenrollkvällar i dagarna två så jag vet inte riktigt när nästa pass kan bli av. Jag får försöka pillra in det någon tidig morgon eller på någon lunch eller i värsta fall mitt i natten. Vi får helt enkelt se. Rapporter kommer. Förmodligen är det i alla fall dessa som skall sitta på fötterna under tuffa intervallpass och kommande maratonlopp.

Ni som tycker att jag verkar ha ganska många par löparskor har nog rätt. Tina säger i alla fall precis samma sak...