Niklas Cederberg

Mina återhämtningsfavoriter

Det blev en skön löptur igår. 14 kilometer i mellanmjölksfart var precis vad jag behövde för att komma igång och få sug på mer. Jepp. Mer blir det. Redan i kväll.

aterhämtningsfavoriter_litenFör att vara säker på att benen kommer vara okej för nästa pass efter ett så här långt uppehåll tog jag hjälp av mina två återhämtningsfavoriter. Först satt jag en halvtimme med min Revitive, en cirkulationstränare som med små elektriska impulser ökar cirkulationen och reducerar svullna ben. Efter det blev det en insmörjning och lättare massage med arnikaolja som piggar upp spända muskler och leder. En perfekt avslutning på en skön löparkväll.

I kväll blir det backe. Någon som ska med?

 

 


Sätt inte ner. Lyft!

20140409-232951.jpg

Ett litet tips till er som kanske inte sprungit så länge och vill få ett lite bättre flyt i löpningen. Tänk på att ni börjar ert löpsteg med att lyfta foten och föra den bakåt istället för att sätta ner den. Pröva nästa gång ni är ute så får ni se. Man blir överraskad hur stor skillnaden är.

På grund av en Londonresa med späckat schema kommande helg brakade jag på med en halvmara i kväll. Man får ju inte missa veckans viktigaste pass. Jag kommer självklart se till att få tid för löpning i Hyde Park men hur mycket jag än vill så kommer den bli av det lite kortare slaget.

I morgon väntar härliga men slitsamma tusenmetersintervaller och för att vara redo för det har jag tagit till "stora återhämtningspaketet". Magnesium och magnesiumbad, BCAA-dryck och surkörsbärsshot. Avslutningsvis blev det en beninsmörjning med arnikaolja. Kanske lite overkill men man vill ju inte lämna något åt slumpen efter 21 kilometers onsdagslöpning.


Nya tag…

...fast inte innan måndag.

Just nu unnar jag min kropp och speciellt då mina ben en träningsfri vecka. De har ju fått vara med om en hel del jobb under den senaste månaden så nu blir det alltså löpledigt fram till och med söndag. På måndag däremot tar vi nya tag. Jag har satt upp ett mål som är en bra utmaning för mig själv och som skall infrias den 29 september under Loch Ness Marathon. Titta förbi på denna sida på måndag och häng med på vägen. Snart kör vi igen.

tiger tail massagerulle

På bilden ser ni för övrigt veckans bästa "verktyg" för mina ben. Köpte denna massagerulle, Tiger Tail, på Running Room i Kanada och den är uppbyggd ungefär som en brödkavel. Perfekt för att massera ömma ben och andra delar av kroppen med. Mangla benen med massagerullen och smörj sedan in dom med arnikaolja så skyndar man på återhämtningen på allra bästa sätt. Nu behöver du ju inte åka utomlands för att köpa en sån här rulle. Jag har bland annat sett att Casall har något liknande.

Trevlig helg!