Niklas Cederberg

Nyckel nummer 4: Träna hemma

benboj_tragubbeIbland är det inte läge att dra ut på en löprunda. Det kan vara vilo/återhämtningsdag (viktiga dagar det också) eller något annat som gör att man inte hinner eller kan ge sig ut.

Något man i alla fall nästan alltid har tid för är lite enkla styrkeövningar som kan göras hemma utan redskap exempelvis  benböj, utfallsteg, och liknande. Dessa övningar kan man ju göra framför TV:n eller var man nu vill.

Ett annat alternativ för att göra övingar hemma är att skaffa sig en pilatesboll. Det finns massor av fina övningar för hela kroppen att göra med en sådan. Sök pilatesboll på YouTube så hittar du massor av tips. Jag har själv fått bra program genom Rubin McRae som ett led i min rehabträning för löparknä som jag hade för några år sedan. Detta program håller än idag även om jag tyvärr får hoppa över några övningar då jag fortfarande har lite problem med mina Frozen shoulders kvar.

Dessa typer av övningar har jag till och från tyvärr slarvat lite med men nu kommer jag skärpa till mig och göra dessa främst under vilodagarna men även under andra passande dagar i veckan. Dessa övningar är ju även riktigt bra för att förebygga skador och elände och sånt vill man ju slippa. Eller hur?