Niklas Cederberg

Socker, grädde, nötter och mandelflarn…

...och så sist, men inte minst en liten ros av marsipan...

Ni kommer väl ihåg Tårtan? TV-serien från början av sjuttiotalet som inte lämnade någon oberörd. Antingen älskade man serien eller så tyckte man den var förfärlig. Jag och Tina tillhör de förstnämnda. Därför begav vi oss till Konst och Folk på Hornsgatan 34 för att kolla Carl Johan De Geers foton från serien. Carl Johan var ju en av skaparna av serien och vi höll tummarna att han skulle vara där.

Och visst var han det!

20130422-222701.jpg
Carl Johan visade sig vara både trevlig och pratsam och berättade bland annat om att de olika avsnitten hämtat inspiration från diverse olika filmer och genrer. Till exempel så är avsnittet där Hilding är ledsen inspirerat av Ingmar Bergman och avsnittet där de hämtar apan Saba av gamla krigsfilmer.

Vi fick en trevlig pratstund och en liten guidning mellan de olika fotona av "kingen" själv. Kan det bli bättre för ett par tårtanfantaster? Knappast!
Tack Carl Johan!!!

Utställningen pågår fram till den 15 maj och ni som kanske vill passa på att fika gör det självklart på Tårtan Café på Hornsgatan 32 i samma lokal som TV-serien spelades in.

Missa inte!