Niklas Cederberg

VVV – Våga Vägra Värktabletter

Vid denna tid under förra året led jag av vansinniga smärtor i höger knä. Dessa dök upp efter cirka 12-15 km löpning och kändes ungefär som om någon körde en kniv i knäet. Ett Lidingölopp väntade och tyvärr så hade jag bara ett val för att ställa mig på startlinjen. Värktabletter.

 

Hjälpte tabletterna? Inte speciellt mycket. Samma värk dök ju upp men efter loppets 21 km istället. Jag hankade mig i mål i alla fall och beslöt mig för att göra allt jag kunde för att slippa både värk och dessa förhatliga värktabletter som verkligen inte är någon långsiktigt lösning.

 

Med naprapaten Martins hjälp fick jag ett kanonbra träningsprogram för både bål, rygg och knän och det har jag följt stenhårt sedan dess. Trist men väldigt bra för kroppen. Har jag haft ont efter det? Har jag behövt ta till nya värktabletter? Ingetdera.

 

Kanske fanns det en enkel lösning för just mig, kanske är jag lyckligt lottad men jag hoppas i alla fall att alla ni som tränar och får ont kollar varför ni har ont istället för att bara ta en ”quick fix” med något smärtstillande preparat. Bieffekterna av dessa medel är ju inte så jätteroliga efter lite längre tids användning vilket man bland annat kan läsa om i denna intressanta artikel i DN från augusti i år.