Niklas Cederberg

Getingproblemet borta med kaffe

Har du som jag haft problem med getingar den senaste tiden? För mig har det till och med varit så att jag valt att sitta inne vid middagen. Trist när det varit så fint väder och när hettan inomhus närmast varit outhärdlig.

Tina löste detta i helgen. Jag fattade inte vad hon höll på med när jag såg tallriken med folie och något brunt som låg och rök ovanpå.

getingmotareFörst trodde jag det var något skämt baserat på den gamla hassansketchen när dom ringer hälsobutiken och frågar om man kan röka morötter. Men tro det eller ej men det funkade riktigt bra. Inte en geting på hela middagen. Wow!

Det var vanligt bryggkaffe som hon tände på och som skapade en rök och doft som verkar hålla de små elakingarna borta.

Nu har vi inte testat detta så många gånger och kanske var vädret till vår fördel men det är väl värt att prova. Röken var inte besvärande för oss som satt och åt och inga getingar dog. Perfa!

Dagens träningspass blir 200-metersintervaller. 15 stycken med 45 sekunders ståvila mellan varje. Eftersom gårdagens pass "bara" var lugn återhämtningslöpning känner jag mig redo för lite extra push i kväll.

Veckans poptips för er som gillar snygg pop med sockersöta melodier och lite lagom skrammel är Ken Stringfellow från Posies samlingsplatta "I Never Said I'd Make It Easy". Top Notch! Trevlig kille dessutom.