Niklas Cederberg

Sommarens träningsklädselfavoriter

Träningsklädselfavoriter? Vilket ord va? Jag tror nog de flesta ändå förstår vad jag menar. Det handlar helt enkelt om mina personliga favoritkläder för extra svettiga träningspass.

Det har ju blivit en hel del löpning under semestern och jag ju därför hunnit testa en större del av min träningsklädselgarderob under ett antal påfrestande pass i sommarhettan.

Om vi börjar uppifrån med tröja/linne så visade det sig att mitt gamla maratonlinne från Icebreaker är den överdel som är absolut skönast och har bäst funktion. Linnet är av merinoull och känns, trots en massa svett och elände, faktiskt betydligt svalare än mina andra linnen som dessutom är både lättare och har mindre tyg. Mitt Icebreakerlinne är ju mer som en T-shirt utan ärmar (Kolla bilden).

icebreakertroja

Merinoull är ju en naturprodukt som värmer när det är kallt och andas när det är varmt. Dessutom är det naturligt antibakteriellt.

Bar överkropp då kanske någon frågar? Visst har jag testat det men ett vettigt linne känns betydligt bättre mot kroppen. I alla fall för mig.

adizerobyxaNär vi kommer till byxor finns det ju tights eller vanliga löparshorts att välja mellan. Egentligen är jag en tightskille men nu när det varit så här varmt är det ju lite skönare med något luftigt. Mina Adidas Adizeroshorts vinner därför denna kamp. Lättast och absolut svalast bland mina byxor.

Strumpor då? Det är ju ett jätteviktigt plagg för oss långlöpare. De skall sitta bra och torka/transportera fukt snabbt så man slipper skavsår, blåsor och sånt. Här är jag extremt förtjust i svenska GoCoco. Dom innehåller materialet Cocona som är extremt snabbtorkande och dessutom minskar svettlukten.

gococostrumpor

Tyvärr har jag bara två par. Ett par korta och ett par långa med kompression så dessa sparar jag på till veckans lite längre pass. De blå på bilden har faktiskt blivit mina "matchstrumpor". Toppensköna. Jag kommer säkert köpa fler framöver.