Niklas Cederberg

Mer upprätt löpning med Posture

niklas m postureJag provade den faktiskt redan under långdistanspasset i måndags. Posture – en sorts sele/väst som gör att jag håller mig mer upprätt när jag springer. Efter en mils löpning åkte den på och det kändes som den funkade riktigt bra under de två milen jag hade kvar på passet.

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag har problem med att hålla mig upprätt när jag börjar bli trött. Jag har sett lite filmer på hur jag ser ut mot slutet av ett maratonlopp och det är ingen vacker syn. Hur mycket jag än tränar på min hållning med de tips jag fått så får jag ändå en lätt sittande löpstil när orken börjar tryta.

Lyckas jag hålla en mer upprätt hållning under min löpning kommer jag prestera bättre. Så är det ju bara. Löpsteget och belastningen blir mer naturlig och tydligen minskar man även risken för värk och ledproblem. Det är därför jag nu, efter ett tips av en kollega, testar att springa med Posture.

posturevastPosture är absolut inte någon typ av tortyrredskap som håller kroppen uppbunden i ett stenhårt grepp. Selen "påminner" kroppen istället, den tränar upp muskulaturen och vänjer kroppen vid "rätt" hållning.

Jag kommer testa selen ett tag framöver och se om det hjälper min kropp att hitta rätt. Klart värt ett försök tycker jag. Även om min sele är rosa...