Niklas Cederberg

Mellandagslektyr i fjällen

20121226-225520.jpg

Man kan ju inte åka skidor hela tiden här i Hamra. Det finns ju alltid plats för både god mat, bra dryck och självklart lite läsning under lugnare stunder.

Jag tog ju med mig lite böcker hemifrån och dessutom kom tomten med några till så nu har man lite att göra som ni säkert kan se på bilden.

För dig som är längdåkningsintresserad kan jag verkligen rekommendera Mattias Svans "Längdskidåkning". Man behöver faktiskt inte vara långloppsaspirant (som undertiteln antyder) för att läsa den. Jag tror att de flesta som gillar skidåkning kan ha nytta av många kapitel i boken. Köp den omgående Lidingö-Lena 😉

För oss med sommarhus, vedspis, kamin och en bra motorsåg är boken "Ved" ett måste. Tydligen är vi ganska många sådana människor där ute för boken har enligt uppgift varit slut på förlaget ett tag. Tack min söta guddotter för en suverän julklapp. Jag sträckläste den på ett snudd på bestialiskt sätt.

Som ni ser har jag mer att läsa. Bra böcker och tidningar kan man aldrig ha för lite av. Eller hur?

I morgon är det stakintervaller på schemat. Bland det jobbigaste jag vet. Å jag som redan har rejält med träningsvärk i hela kroppen efter dagens skidövingar. Får se hur man mår i morgon kväll alltså...


Nobelpristagare i litteratur?

Haruki Murakamis bok och ett par löparskor.

Många av er har säkert läst eller hört att en av favoriterna till årets Nobelpris i litteratur är Haruki Murakami. Han ligger i alla fall bäst till oddsmässigt enligt vadslagningsfirman Ladbrokes.

 

Oavsett om han nu tar priset eller inte så är hans bok ”Vad jag pratar om när jag pratar om löpning” (2010 i Sverige) riktigt trevlig läsning. Boken handlar om när Haruki säljer sin Jazzbar för att bli författare och sedan börjar springa för att hålla sig i form. Han går från typ 60 cigg om dagen till att springa minst ett marathon om året.

 

Självklart handlar det mesta i boken om löpning men även om hans författande och om honom själv. Kanske kan den vara en bra inblick i en eventuell Nobelpristagares liv. Oavsett om du som jag är löpartokig eller inte.