Niklas Cederberg

Grattis Kajsa! Du är allra bäst i hela Europa!

20130427-192828.jpg

Tänkte egentligen skriva om något helt annat ikväll men allt bleknar om man jämför med vår senaste EM-mästarinna Kajsa Berg (till vänster i bilden).

I dag vann Kajsa sitt andra EM-guld på raken på 100 km (=10 mil! Hajar ni hur långt det är?) i franska Belvès. Segrartiden blev 7.38.51, fyra minuter före tvåan.

För några veckor sedan satt hon i min bil, hon fick skjuts efter tekniklöparkursen på Bosön. Jag är mäkta starstruck och fett hedrad!!! Grattis Kajsa! Fy17 va bra jobbat!!!


Löpardag på Bosön med Petra och Kajsa

20130414-203654.jpg

I lördags blev det ingen vanlig träning utan en inspirerande löpardag på Bosön med Petra Kindlund och Kajsa Berg. Googla de löpartjejerna så hajjar ni att det var kvalitet på dagen.

Vi började med ett givande teknikpass där jag tror att alla deltagarna fick många bra tips och hjälp för att bättra på sin löpteknik. Det var riktigt kul att också få testa på att springa riktigt fort med sin förbättrade teknik inne på Bosöns löparbana.

Efter lunch berättade Petra om kost och därefter berättade Kajsa om hur hon började med löpning som 25-åring och sin väg till att bli världens näst bästa ultralöperska.

20130414-204424.jpg

Kajsas berättelse var fantastiskt inspirerande och det "kliade" verkligen i benen för att få komma ut på ett långpass.

Tyvärr var jag tvungen att åka innan dagen var slut så jag missade trailpasset och"styrka för löpare" men jag gissar att det var riktigt givande det också.

För alla er som är intresserade av löpning och har börjat komma igång, eller som jag har hållit på i några år, kan jag verkligen rekommendera en sån här dag. Att utveckla sin löpning och träffa likasinnade är toppen!

20130414-204826.jpg
Inspirerad av gårdagens övningar blev det ett lite längre pass idag. Tre mil med fyra kilometers fartökning efter två mil.

Tanken var att jag skulle köra i sakta mak men det blev hyfsade kilometertider så fort jag tänkte lite extra på lördagens stegträning.

Ganska mör för tillfället alltså. Men skönt mör.