Niklas Cederberg

Kolloidalt silver – det bästa “virket”

Glad i hågen gav jag mig i går morse ut på en liten löptur med Freddie. Tyvärr tog det tvärstopp nästan direkt. Kroppen hängde helt enkelt inte med. Det blev de jobbigaste kilometrarna på många år. Samma sak gällde resten av dagen så kvällens träningspass fick ställas in. Misstänkte ganska snabbt att jag hade någon sorts virus i kroppen och hur blir man då av med den på snabbaste sätt? Silvergrogg förstås!

kolloidalt silver

Det är faktiskt Tina som lärt mig detta. En vardagkväll när jag kom hem stod det nämligen en spritflaska på köksbänken så jag blev ju lite fundersam om hon börjat "gå på flaskan". Då berättade hon att hon hade känt sig lite hängig och hittat detta recept ute på nätet.

En silvergrogg innehåller lika delar kolloidalt silver och sprit (gin, vodka eller liknande, till och med vin skall funka) samt en skvätt pressad citron. Det kolloidala silvret bekämpar viruset men för att det skall kunna komma åt viruset behöver det tränga igenom en barriär som många virus omger sig med för att skydda sig. Därför tillsätter man alkohol och citron.

Sedan går man och småhuttar en tesked var femte/tionde minut under någon timme. Först låter man vätskan ligga under tungan en liten stund och sedan sväljer man ner den.

Anders Sultan har skrivit bra och utförligt om detta här.

Hur mår jag idag då? Jo riktigt bra. Detta är första gången jag provar silvergrogg och det känns verkligen som det gav önskad effekt. Så bra att jag tänker köra "transportlöpning" hem från jobbet i eftermiddag.

P.S. Någon sa till mig att man kunde ersätta spriten med kokosfett men detta har jag ingen erfarenhet av. Någon därute som provat? Berätta i så fall. Det kan ju vara ett riktigt bra alternativ om man är tveksam till spriten.