Niklas Cederberg

Sista långpasset innan maran?

kalender 150520Det gick bra. Vädret var skönt och foten höll. Nu måste jag bara få upp farten lite.

Gårdagens långdistanspass på 34 kilometer förflöt precis som jag planerat. Inga skavanker eller andra otrevliga överraskningar alltså. Det blev ett bra kvitto på att jag är på hyfsat rätt väg.

Jag testade även att dra på lite mellan kilometer 23-26 och hålla en högre fart (strax under mitt tänkta maratontempo) och kroppen svarade riktigt fint på det.

Nu väntar en veckas lite lättare och fartprioriterade pass så jag ska känna mig på topp inför starten på maran nästa lördag.

Det kan ju bli helt okej det här till slut.

Föresten var det ju ganska många som var ute och sprang samtidigt som mig i går kväll. De flesta såg väldigt sammanbitna ut. Det visades inte precis upp några leenden. Kan det bero på oro inför något av de två analkande loppen? Till helgen är det ju dags för Göteborgsvarvet och nästa lördag som sagt Stockholm Marathon.

Till alla er som springer med nedborrade huvuden och sura miner; Slappna av! Man orkar mycket mer och presterar mycket bättre om man lägger lite glädje i det man gör. Så det så!


Arbetskläder en skärtorsdag

Niklas träningsklädd på jobbetHalvdag på jobbet idag. Solsken å fint väder om än lite kyligt för att vara i slutet av mars. Hur utnyttjar man detta på bästa sätt? Man springer hem så klart!

Tina har heldag så jag passar på att ta en tur innan helgens påskfirande. I och med att jag inte har några möten bokade och att dagen inte är så lång så tycker jag att det kan vara okej med löparkläder på jobbet. Vi kan väl kalla klädfärgen påskorange. Eller?

Måste också passa på att hurra för min käre son Filip som fyller 20 år idag. Hurra, hurra, hurra!!!

Nu är det bara att bestämma sig för om det skall bli åttahundrametersintervaller eller långdistanspass på hemvägen. Förslag någon?

Glad påsk på er allihopa. Vi ses ute i löparspåret!