Niklas Cederberg

Snyggast på Djurgården?

lena och niklas_djurgardenGårdagens runda runt Djurgårdsbrunnsviken var både mörk och kall men Lidingö-Lena och jag ångade på som vanligt. Det blev en trivsam runda och en härlig avslutning med transportlöpning genom stan hem till Örby.

Full fart framåt
Lena är lite speciell för jag tror att hon bara har ett enda tempo i kroppen. Full fart framåt är det som gäller. Det spelar ingen roll vad man säger. Hon bara manglar på. Som jag nämt tidigare så har hon en massa löpartalang och jag hoppas att  jag kan lura med henne på något lite längre lopp framöver. Trägen vinner. Eller hur Lena?

Snyggaste löpsteget på Djurgården?
Nej. det var varken jag eller Lena som hade det snyggaste löpsteget på i går. Vi var förstås jäkligt snygga men det var en dansk som visade upp ett näst inpå perfekt löpsteg. I kortbyxor!!! (4 grader varmt ute) och med en sanslös stegfrekvens sprang han upp bredvid oss och frågade om vägen. Efter ett kortare samtal drog han iväg igen med grym fart och ett briliant klipp i steget. Wow! Sånt inspirerar och visst tänkte jag lite extra på tekniken när jag efter avslutad Djurgårdsrunda transportlöpte mig genom stan hem till Örby.

jens_chiliJens Linders chili
Väl hemma väntade en mycket smaklig måltid på bordet. Snacka om service för en lite småtrött löpare. Tina hade lagat till en fantastisk chili signerad DN:s kock Jens Linder . Till det blev det kidneybönor, spenatblad, rödkålsris och hemodlade tomater. En riktigt bra LCHF-middag alltså.

Eftersom vi känner Jens sedan gammalt bjuder jag inte på något recept utan rekommenderar er istället att köpa Jens bok "Långkok". En perfekt höstkokbok för alla som är det minsta intresserade av matlagning.

I kväll är det för övrigt backträning som gäller. Häng på!

 

 


Träningsfri piglördag med ångbåt, skyffelbiff och himla bra musik

Kom precis hem från en fantastisk afton på SS Blidösund. Där bjöds på suverän musik av Weeping Willows-Magnus och Martin Hederos från bland annat Soundtrack Of Our Lives. Starka låtar från Velvet Underground, Paul Weller, Chris Isaak med mera och en fantastiskt bra version av Is There Life On Mars framfördes. Allra bäst var nog ändå avslutningsdelen med Weeping Willows Broken Promised Land. Riktigt, riktigt bra!

Magnus Carlson har ju en av Sveriges bästa röster för sånt här och Martin är, förutom en riktigt trevlig kille, en av vårt lands absolut bästa pianister. Gissar att ni förstår att detta var fantastiskt Får ni chansen så missa inte dessa två tillsammans.

Självklart passade vi på att äta ångbåtsbiff ombord. Men inte vilken ångbåtsbiff som helst. Skyffelbiff, det vill säga marinerad biff, stekt i ångpannans kolfyr och framburen på skyffel av eldaren själv (bilden). Till detta bjöds det lök, sås och potatis och eftersom jag inte äter alltför mycket potatis blev det LCHF-middag. Gott som attan men kanske skulle ett salladsblad, en tomat eller annan grönsak ha piggat upp lite...

Har precis också anmält mig till Vancouver Marathon 5 maj. Målet. 3:45. Grejar jag det?