Niklas Cederberg

Tjuvträning på Djurgården

freddie_djurgarden_140916

På söndag är det ju dags för en ny löpupplevelse då jag och vår labrador Freddie ska springa Hundlöpet, en 10 kilometer lång tävling kring Djurgårdsbrunnsviken. Därför begav vi oss ut till Djurgården i går kväll för att testa banan och för att jag ville göra Freddie lite mer bekväm inför söndagens race. Lite tjuvträning alltså.

Som vanligt hade jag bollen med mig för att sätta lite extra fart på grabben och visst blev det ett fartfyllt pass. Bra push både på plant underlag och i uppförsbackarna. Freddie lät sig inte heller störas av andra hundar som han mötte vilket känns mycket bra inför söndagen.

Att det var en grymt vacker kväll med ett fantastiskt väder gjorde detta till ett riktigt toppenpass för både mig och Freddie. Lite bad hann han också med och det var han så klart värd.

lisen_sundgren

Kul var också att vi stötte på en bekant efter vägen. I närheten av backen upp mot Rosendal ser jag en välbekant kvinna som plockade örter. Självklart var det ingen annan än örtexperten Lisen Sundgren som förberedde sig inför två workshops norröver. Lisen var lika positiv och inspirerande som vanligt och har ni någon gång möjlighet att få gå på örtvandring med henne så ska ni absolut göra det. Läs mer om Lisen här. Kurera har även flera bra artiklar om Lisen som ni hittar här.