Niklas Cederberg

Sockertorsk och korpfotboll

niklas_korpfotboll_150506Jag är lite lätt besviken idag. Gårdagens pass blev inte så bra som det var tänkt. Anledningen? Sockertorsk!

Tanken var att trycka på i cirka 2,5-3 mil. Vädret var ju helt underbart så det här skulle ju bli en grym kväll.

Först sex kilometers löpning till Mälarhöjdens IP för att kolla några kollegor som spelade korpenmatch. Spelet visade väl sig vara ungefär vad man kan förvänta sig så här tidigt på säsongen men grabbarna verkade i alla fall ha riktigt kul.

Efter en stund drog jag iväg på min runda och allt kändes bra. Ett tag i alla fall. Vid slutet av Häradsvägen tappade jag helt plötsligt all ork och kilometertiderna dök till riktigt usla nivåer. Det var bara att kliva av en stund för att kolla sockret. Jag visste ju varför jag mådde som jag mådde. Sockertorsk! 2,4 visade min blodsockermätare och det är ju riktigt dåligt för mig som diabetiker.

Nu var det bara att bita i det sura äpplet och fylla på med socker. Jag hade ju både sportdryck, gels och druvsocker med mig så det var absolut ingen fara. Däremot gick luften ur mig lite så det fick bli lugn löpning hem istället för att få ihop det där lite längre, fina distanspasset. Jag får nog vara nöjd med gårdagens 18 kilometer. Det är ju trots allt ganska okej en vanlig onsdagskväll.

Ja just det. Hur gick det i korpenmatchen? Grabbarna i BK Fashion torskade med 3-0. Trist men sant. Min analys var att det ställdes alldeles för få frågor till motståndarnas backlinje. Deras var säkert en helt annan...