Niklas Cederberg

Min årsbästalista 2014

niklas_vintermarathon_litenSå här års brukar jag alltid planera inför kommande år men samtidigt även blicka tillbaka lite hur året varit. Detta år slår jag på stort och ger er en liten lista som sammanfattar mitt eget 2014.

Årets bästa lopp: Vintermarathon. Överraskande bra tid i ett trevligt lopp.

Årets sämsta lopp: Ölands Marathon. Loppet var helt okej men min prestation urusel. Att det var typ 30 grader varmt är ingen ursäkt att bryta Niklas...

Årets roligaste lopp: Hundlöpet. Hundar bajsade, jag skällde och hussarna sket i det. Trots detta en riktigt rolig löpupplevelse kring Djurgårdsbrunnsviken.

Årets besvikelse: Vasaloppet. Dåliga förutsättningar och sen ankomst till start gjorde årets lopp till snudd på en mardröm. Trots det anmälde jag ju mig förstås till 2015 års lopp. Eller jag, Lidingö-Lena var faktiskt snabbare och skaffade en startplats åt mig till detta lopp. Tack kompis!!!

Årets och alla års träningspass: Brooklyn Bridge och löpningen tillbaka genom Manhattan upp till 53:e. Wow wow wow! Ett stort tack tack till Tina för den fantastiska födelsedagspresentsresan som gjorde detta möjligt.

Årets träningspass 2: De där tvåhundrametersintervallerna på luncherna på Sätra IP. Vilken effekt dom givit.

Årets knäppaste pass: Sommarstugeidioten.

loparbalte_flipbelt litenÅrets löparpryl: Flipbelt. Grym förvaring av nycklar, mobil gels och allt annat man kan behöva ha med sig på ett löppass. För övrigt ett riktigt hett julklappstips. Finns på flipbelt.se eller på exempelvis Runners Store.

Årets löpartillskott: Rödbestjuice. Den magiska juicen är nog alla års löpartillskott. Tätt följt av magnesium för återhämtning och för att slippa kramper.

wienerbrod-och-saltgurka liten

Årets överraskning: Att jag Niklas som både diabetiker och lågkolhydratförespråkare äter wienerbröd under maratonlopp. Tack för tipset Rune Larsson. Det funkar ju faktiskt.

Årets överraskning 2: Att Kärrtorps-Doktorn skulle få på sig ett par löparskor och börja träna.

Årets matlagningsgrej: Egen bearnaise från grunden. Och då riktigt från grunden! Börja med grädde, gör smör av grädden som du sedan använder till din hemlagade bearnaise. Blir så himla gott! Släng er i väggen all köpebearnaise!

Årets konsert: Vår egen, dvs Bodies i Essen (ibland kan man väl få vara lite självgod? ;)). Ett riktigt bra gig och grym respons kombinerat med en fantastiskt rolig resa. Vi kommer tillbaka!

Årets musik: Egentligen inte min stil men när jag tittar tillbaka så verkar det som att det jag lyssnat allra mest på Public Service Broadcasting. Dom var förband till Manics på Berns och då tyckte jag faktiskt dom var lite konstiga. Men sen smög de sig på mer och mer. Ny platta nästa år.

Det var mitt 2014 i kortare drag. Ge mig några dagar så kommer jag berätta om mina planer för kommande år. Saker och ting börjar ta sin form i min löpar- och skidåkningshjärna. Tills dess kan jag verkligen rekommendera att ta ett lugnt löppass utifrån din egen förmåga. Funkar perfekt vid eventuell julstress!


Vårens längsta pass

20140511-175516.jpg

Egentligen skulle jag kört detta lite längre pass förra helgen men eftersom vi var i Paris var det inte riktigt läge. Nu blev det en tremilare idag istället och det gick faktiskt ganska bra.

Tanken var att ligga och gnaga på 5:30—5:45 tempo för att inte köra slut på kroppen innan den resterande veckans pass och planen funkande toppen. Snittet låg på 5:26 per kilometer och jag känner mig faktiskt ganska fräsch. Ett skönt kvitto på att maratonformen är i antågande. Det är ju bara tre veckor kvar nu.

I kväll är det Manic Street Preachers på Berns och innan ska Lidingö-Lena bjuda oss på skumpa. Blir en toppenavslutning på helgen alltså.


Ska man ta tillfället i akt?

Jag har i snart 20 år diggat rockgruppen Manic Street Preachers. Nu kommer de snart med en ny platta och en video för kommande singeln, Show Me The Wonder, har precis släppts. Vet inte ännu riktigt vad jag tycker om den ännu men en sak är i alla fall säker. Videon innehåller massor av spännande ansiktsbehåring. Ni som är sugna kan kolla videon här.

Jag såg också att det vankas turné i England och Skottland. Den 29:e september besöker dom Glasgow och jag är ju i faggorna då. Samma dag skall jag ju springa Loch Ness-maran. Tre och en halv timme tar tåget från Inverness ner till Glasgow. Det skulle ju faktiskt kunna gå att hinna ta sig dit. Man kanske skulle...

I kväll var det för övrigt ett intervallpass på schemat. 1000-metersintervaller är inte att leka med. Det var också första passet på bra länge i långärmad tröja. Känns lite som om hösten redan är här. Hoppas jag har fel.