Niklas Cederberg

Nobelpristagare i litteratur?

Haruki Murakamis bok och ett par löparskor.

Många av er har säkert läst eller hört att en av favoriterna till årets Nobelpris i litteratur är Haruki Murakami. Han ligger i alla fall bäst till oddsmässigt enligt vadslagningsfirman Ladbrokes.

 

Oavsett om han nu tar priset eller inte så är hans bok ”Vad jag pratar om när jag pratar om löpning” (2010 i Sverige) riktigt trevlig läsning. Boken handlar om när Haruki säljer sin Jazzbar för att bli författare och sedan börjar springa för att hålla sig i form. Han går från typ 60 cigg om dagen till att springa minst ett marathon om året.

 

Självklart handlar det mesta i boken om löpning men även om hans författande och om honom själv. Kanske kan den vara en bra inblick i en eventuell Nobelpristagares liv. Oavsett om du som jag är löpartokig eller inte.


New York…

En bild på ett par ben i medel långa springbyxor och gula springskor.

 

…eller Vancouver Marathon? Eller båda två?

 

Många långlöpare drömmer ju om att få springa New York Marathon, marornas mara. Så även jag förstås. Tyvärr är det alltid svårt att få plats i startfältet och det gäller att hänga på låset och samtidigt kanske ha lite tur. Nu har jag i alla fall ställt mig på reservplats för 2013 via en ”allt-i-ett arrangör”. Det är alltså bara att hålla tummarna att någon hoppar av så jag får plats.

 

Jag har som målsättning att springa en mara per år och då det ju inte är hundra säkert med New York så tänkte jag boka upp mig med Vancouvers marathon den 5 maj. Konstigt ställe att åka till för att springa eller? Det är faktiskt så att min härliga dotter Vanessa har flyttat dit till sin pojkvän. Jag kan alltså ta tillfället i akt att springa ett maraton samtidigt som jag hälsar på henne och dessutom får bekanta mig med ett land jag aldrig varit i. Snacka om lycka!!!

 

2013 kan alltså bli ett fantastiskt maratonår. Nu är det bara att ge sig ut och ösa på under kvällens träningspass. Det finns ju inga genvägar…