Niklas Cederberg

“Slappna av och ta ett par bärs…”

ake_biten_eriksson_1995Förra veckan var det premiär för senaste avsnittet av min favoritpod, Marathonpodden. Denna gång var det sveriges näst bäste maratonlöpare genom tiderna, Åke "Biten" Eriksson, som var Petra Månströms gäst. Åke sprang bland annat Chicago Marathon 1990 på imponerande 2.10.53!

Jag har några favoritavsnitt av Marathonpodden som jag lyssnat på flera gånger. Detta kommer absolut bli ett sådant. Förutom att ha varit en grym maratonlöpare med galet brutala träningspass (exempelvis 15 km uppvärmning följt av 3x5 km intervaller och avslutning med en mils löpning!) verkar Åke samtidigt vara en skön, charmig och avslappnad kille med glimten i ögat. Jag kom på mig själv med att sitta och småskratta ett antal gånger under det underhållande avsnittet.

Sen är det ju helt upp till var och en vad man tycker om det där med öl och träning...

Lyssna här.

Fotot är från marathon.se

 


Du har väl inte missat maratonpodden?

Maratonpodden leds av Petra Månström som träffar några av våra mest kända långloppsprofiler inom idrotter som exempelvis löpning, cykling och trail. Kul och riktigt inspirerande lyssning. Missa inte! Poddarna hittar du här.

radio och datorDet här borde jag egentligen tipsat om redan under semestern då detta är perfekt att lyssna på i hängmattan eller i solstolen. Nu hittar den intresserade säkert tillfällen där den passar lika bra och även om semestern kanske är slut finns det ju massor av helger att njuta av framöver.