Niklas Cederberg

Träningsfri piglördag med ångbåt, skyffelbiff och himla bra musik

Kom precis hem från en fantastisk afton på SS Blidösund. Där bjöds på suverän musik av Weeping Willows-Magnus och Martin Hederos från bland annat Soundtrack Of Our Lives. Starka låtar från Velvet Underground, Paul Weller, Chris Isaak med mera och en fantastiskt bra version av Is There Life On Mars framfördes. Allra bäst var nog ändå avslutningsdelen med Weeping Willows Broken Promised Land. Riktigt, riktigt bra!

Magnus Carlson har ju en av Sveriges bästa röster för sånt här och Martin är, förutom en riktigt trevlig kille, en av vårt lands absolut bästa pianister. Gissar att ni förstår att detta var fantastiskt Får ni chansen så missa inte dessa två tillsammans.

Självklart passade vi på att äta ångbåtsbiff ombord. Men inte vilken ångbåtsbiff som helst. Skyffelbiff, det vill säga marinerad biff, stekt i ångpannans kolfyr och framburen på skyffel av eldaren själv (bilden). Till detta bjöds det lök, sås och potatis och eftersom jag inte äter alltför mycket potatis blev det LCHF-middag. Gott som attan men kanske skulle ett salladsblad, en tomat eller annan grönsak ha piggat upp lite...

Har precis också anmält mig till Vancouver Marathon 5 maj. Målet. 3:45. Grejar jag det?