Niklas Cederberg

En vecka kvar till Vintermarathon

traningsupplagg_v44Bara en vecka kvar till Vintermarathon. Nästa lördag går starten och jag känner mig helt okej inför utmaningen. Jag räknar dock inte med någon klang och jubelföreställning rent tidsmässigt men kul skall det i alla fall bli.

Nu väntar en veckas lite lättare träning för att få fart på kropp och ben och jag har till och med en massagetid inbokad inför loppet.

Vi får hoppas att detta är ett bra recept för en riktigt stark prestation under årets sista mara den 8:e november.

 


Min träningskompis Freddie

Det här är Freddie. Döpt efter Freddie Mercury, sångaren i Queen ni vet. Jag föreslog att han skulle heta Sid men fick förstås ge mig...

Freddie brukar få följa med när jag tränar ibland. Oftast när det är lite kortare pass som exempelvis återhämtningslöpning. Det körde vi idag. Lugnt å sansat några kilometer för att få lite liv i mina trötta ben.

Dagen inleddes annars med en halvtimmes massage. Berättade för massören om lördagens krampproblem. "Inte så konstigt. Du dricker ju för lite vatten. Det känner jag på dina ben" säger han då. Visst hade han rätt. Jag drack alldeles för lite vatten både innan och under loppet. Det borde jag ju veta själv mycket bättre än en någon som bara känner på mina ben. Även fast han är en riktigt suverän massör. Slarvigt av mig. Bättring utlovas.