Niklas Cederberg

…ansk middag

20130309-184624.jpg

Som jag skrev för några dagar sedan var det japanskt på menyn som gällde idag. Med en snabb avstämning av hemmets råvaror fick jag kontinentglida lite lätt. Yakiniku, en från början koreansk rätt, fick det bli. Hittade ett mycket bra recept i en japansk kokbok som heter Mikaku. Hyfsat omständligt men attans va gott. Riktigt bra kött från Thomasbo var huvudingrediensen. Ska ni göra något sånt här och vill vara säkra på att det blir bra ska ni verkligen se till att ha riktigt bra råvaror. Jag har slutat köpa "chansningsråvaror" för jag blir alltid jäkligt besviken".

Till detta serverades en sallad jag hittade i dagens DN. Vår gamle kompis Jens Linder hade satt ihop en japansk "pizzasallad". All heder Jens. Den satt som en smäck.

För att få till den sista touchen lade jag till en bra misosoppa och till detta plommonsake, Umesho och ett vettigt rödvin. Jag tror ni hajar att det blev succé 😉

Nu är det bara att hänga på kvällens "mello". Jag håller på Louise Hoffsten. Inte för att hon är enda kvinnan och inte för att hon skulle ha störst chans i Eurovision utan helt enkelt för att hon har bästa låten. Kör hårt Louise!!!