Niklas Cederberg

Superdupergrattis…

...till alla er som tog er runt Midnattsloppet i helgen. Hoppas ni var många som dessutom fick blodad tand och fortsätter kämpa på.

renegades_skiva 1987_litenJag måste också passa på att gratta killen som sitter bredvid mig nere till höger på bilden. Tony, som i helgen sprang sitt trettionde Midnattslopp. Han gjorde det dessutom på den fina tiden 38:32. Tony är en gammal musikkompis till mig och vi spelade ihop under några år på åttiotalet. Nu har våra vägar möts igen tack vare löpningen men jag hinner väl tyvärr aldrig i kapp hans fina resultat på maror, ultror och midnattslopp. Fast man ska ju aldrig säga aldrig. Eller hur?

På tal om musik. Veckans tips är CJ Wildhearts nya platta Mable. Perfekt för er som gillar gitarrbaserad rock med bra tryck och snygga melodier. Finns på Spotify här.


Heja heja och lycka till i kväll!

midnattsloppet_start

Ett stort lycka till alla som ska springa Midnattsloppet i kväll. Speciellt till er som aldrig tidigare sprungit en mil men som tränat, kämpat och laddat så länge inför kvällens lopp.

Även om det säkert kommer bli tufft för många hoppas jag att ni också har möjlighet att njuta lite av denna fantastiska upplevelse och folkfest.

Heja heja!

Fotograf Anders Egle

 


En stor och utmanande kväll för många

20130817-141250.jpg

I kväll är det dags för midnattsloppet. Massor av löpare skall springa och kämpa sig runt söder. För ett antal av dessa är det första gången de springer en hel mil.

2009 var jag själv i samma situation. Vi var ett gäng som beslutat oss att springa och jag själv var extremt otränad. I april/maj satte jag igång att träna och jag lyckades bara springa 8-900 meter innan jag fick avbryta och gå istället. Sedan blev det lite längre för varje vecka och när det var en vecka kvar till loppet klarade jag av 8,5 kilometer i ett sträck.

Jag tog mig igenom loppet och det var första gången jag sprang en hel mil i sträck sedan 80-talet. Självklart var det jobbigt men väldigt, väldigt kul då det ju är en fantastisk stämning under hela rundan.

Att jag sedan blev helt fast i löparträsket är ju en annan historia...

Nu vill jag med detta önska alla kvällens löpare ett jättestort lycka till och speciellt alla ni som aldrig sprungit en mil förr. Jag håller både tummar och tår för att all er träning skall ge er ett fint lopp och kanske till och med starten på ett härligt löparliv. Kör hårt!