Niklas Cederberg

Lidingöloppet avklarat!

Jag (Niklas) som springer Lidingöloppet i orange t-shirt.

Vilken lördag! Fixade det i år igen trots en fasansfull sista mil. Precis lika fasansfull som vanligt.

 

Vädret och inramningen var perfekt och jag kände mig hur pigg som helst under de första två milen även om blodsockret var lite väl lågt vid mätningen efter 20 km. Tryckte i mig lite energigel och gav mig sedan ut mot den sista tredjedelen. Redan efter första backen vid Grönsta började det småkrampa men jag tuffade på så gott jag kunde. Krampkänningarna kom och gick och vid den berömda Aborrbacken, då det är cirka fem kilometer kvar, hade jag inget val. Det var bara att gå uppför. Tråkigt men sant. De sista fem kilometerna gjorde vedervärdigt ont men genom att bita ihop ordentligt och med den fantastiska publikens hjälp tog jag mig i mål utan att behöva gått så mycket mer. Det blev en hyfsad tid. 2:43:18.

 

Man blir alltid lika förvånad över den där sista milen. Man hoppas ju att all träning med backar och långa distanser skall hjälpa men tydligen hade jag inte skött läxan tillräckligt bra. Bättring inför nästa år utlovas. Målet då är sub 2:30.

 

För självklart kommer jag anmäla mig till nästa års lopp. Räknar då med att få en betydligt bättre startgrupp, kanske trean, och på så sätt få lite mer draghjälp. Mycket kraft gick ju åt vid omspringningarar ute på sidan av de smala löpspåren.

 

Dagen avslutades med en helt fantastisk middag tillsammans med familjen inklusive hundar hos min vän Lena ute på Lidingö. Tack Lena för all support. Du är bäst! Skidsäsongen startar snart och då skall jag bjuda igen.

 

Mina tankar idag går annars till de anhöriga till den man som så tragiskt omkom under lördagens 15-kilometerslopp.