Niklas Cederberg

Ingen artros i alla fall

x-ray film of shoulder

 

Som några av er kanske minns har jag haft lite problem med värk i överarmarna och främst då i höger. Jag har kört en hel del naprapati och sådant men det har aldrig riktigt släppt. Nu under Kanadaresan blev det extra besvärligt och väl hemma lyckades jag komma i kontakt med en en riktigt välmeriterad idrottsläkare, med OS-läkarbakgrund, på Sopiahemmet i Stockholm.

Tydligen är det något som kallas "Frozen shoulder" jag drabbats av. Detta uppkommer oftast i 40-60-års åldern och vi diabetiker har ofta lättare att drabbas. Problemet går inte att behandla utan man låter det självläka. Tyvärr tar det ett till två år innan det går över så för mig är det bara att vänta och hoppas på det bästa.

Jag har ju kört en del rullskidor och även testat vanlig skidåkning och det känns som det funkar så länge man inte gör några snabba och okontrollerade rörelser. Det bör alltså funka med Vasaloppet i mars.

Jag fick också en röntgenremiss för att helt utesluta artros och det kändes verkligen skönt att få svaret från Sophia att röntgen inte visade några sådana problem.

Till helgen hoppas jag att på något sätt få kunna ställa mig på lite snö och komma igång med skidträningen. Ågesta, Täby eller kanske Oxvreten. Vi får se var jag hamnar.

 


Man kanske inte skall ropa hej…

...men i natt var första natten sedan i maj som jag inte vaknade av värk i mina överarmar.

Besökte en naprapat i går och blev både knäckt och tryckt och knådad för mina problem som jag ju skrivit om tidigare. Och visst, i natt hade jag ingen värk. Kände mig bara lätt öm när jag vaknade men det var en skillnad som natt och dag om man jämför med hur jag brukar känna mig. Nästan för bra för att vara sant va? Skall bli spännande att se hur det kommer kännas under kommande nätter.

Lustigt nog fick jag svar från nackröntgen via ett brev i går.

brev från röntgenHmm. Tur att det finns andra alternativ för hjälp när man har j...igt ont.

Jag har bokat tid för återbesök hos naprapaten nu på måndag och rapporter följer självklart.