Niklas Cederberg

Grymt långpass från norr till söder

20140323-213111.jpg

Vilken härlig dag det blev. Först långfrukost och hundpromenad, sedan iväg till Näsby Park i Täby för att hälsa på mamma och pappa.

Efter lite fika så var det dags att sätta igång årets "Täby till Örby-runda". 26 kilometers löpning genom ett vårvackert Stockholm. Vädret var perfekt och benen pinnade på rätt så bra trots att det är ganska tidigt på säsongen. Visst kroknade jag lite mot slutet men det är ju över två månader kvar till Stockholm Marathon så det finns verkligen möjlighet att vässa formen.

En riktigt grym löpsöndag alltså. Riktigt grym för mina ben också. Har masserat, smort och tryckt i mig rejält med magnesium för optimal återhämtning. I morgon är det ju dags igen...

Bilden överst är förresten från Uggleviken strax söder om Universitetet.


Vårkänslor (igen)

Efter några dagar med någon sorts vinterväder är våren här igen. Det känns verkligen härligt och nu suger det ordentligt i löpartarmen. Därför satte jag mig vid frukostbordet i morse och skissade lite på de kommande träningsdagarna.

Så här blev upplägget:

niklas_traningsupplagg_v13

Som ni ser är det dags för teknikträningsdags med Fredrik Zillèn igen. Detta är en fortsättning på den kurs jag gick i slutet av 2012. Fredrik är en suverän instruktör så jag räknar med ett riktigt nyttigt och lärorikt pass.

På söndag skall jag besöka mina föräldrar i Näsby Park så planen är att ta Roslagsbanan dit och springa tillbaka hem till Örby. En riktigt härlig löptur som jag gjort de senaste två åren. Håller tummarna för härligt vårväder. Det får vara slut med snö och sånt nu.

I övrigt är träningsveckan hyfsat lik mina vanliga veckor. Morgonlöpningen är iofs ny och jag tänkte testa om det är något för mig. Dagarna blir ju ljusare så det bör ju bli lite enklare att komma upp i lite vettigare tid framöver. Våren är ju äntligen här. Eller?

 


Långt och länge dagen efter

Gårdagens konsert med Stiff Little Fingers på Debaser var en kanonbra tillställning med både bra musik och mängder av härliga kompisar. Middagen avnjöts på Blue Light Yokohama och det var som vanligt förstklassigt både mat- och dryckmässigt. Totalt sett en riktigt bra fredagskväll. Fast kanske inte en optimal uppvärmning för dagens göromål...

Dagens pass handlade om att springa länge, alltså kanske inte så snabbt och långt utan att hålla igång under lång tid. Tre timmar var mitt mål och därför begav jag mig med Roslagsbanan till föräldrahemmet i Näsby Park. Med mig hade jag två löparkompisar, "LångdistansAnita" och "MiljöJohan". Anita är min pappas kusin så vi delar alltså inte bara löparinttesset utan är också släkt.

20130406-222442.jpg

Efter en trevlig fikastund med mina föräldrar gav vi oss av. Lahäll, Djursholm, Bergshamra, Uggleviken passerades och på Stadion passade jag på att ta ett extra varv inne på löparbanorna. Jag kunde liksom inte stå emot.

Resan fortsatte vidare ner mot Birger Jarlsgatan, trängseln på Biblioteksgatan, Kungsan, kingens slott, Söder Mälarstrand, Hornstull och Telefonplan.

Just Söder Mälarstrand måste föresten vara ett av Stockholms tätaste löparstråk.

Vid Telefonplan bytte jag ut mitt sällskap mot två glas vatten och tog mig genom Västberga och Örby Slott de sista kilometrarna hem.

Summeringen av dagen är jag är mycket nöjd men jäkligt trött i kroppen. Att springa länge kostar på även om det inte går fort. Tre timmar blev det och 28,3 K. Kroppen är mör men vänjer sig med detta att hålla på under lång tid. Nu är det återhämtning i morgon och sedan full gas igen. Vad återhämtning a la Niklas innebär tar vi senare.

Må bäst!

PS LidingöLena som också var med i går har också kommit igång med löpningen. Hon har dessutom talang. Keep up the good work Lena!


En rejäl utmaning

20130405-163758.jpg

I och med att fredagskvällen går i partajandets tecken med middag på stan och sedan konsert med Stiff Little Fingers på Debaser Medis kan man ju fråga sig hur man kunde boka in helgens långpass redan i morgon? Smart? Njae. Men som rubriken säger - en rejäl utmaning.

Morgondagens långpass innebär en kommunal resa ut till mamma och pappa i Näsby Park. Där blir det lite fika och sedan löpning hem till Örby. I och med att vännerna Anita och Johan skall med kan jag tänka mig att hemfärden även innefattar Hägersten. Mellan 25-30K kan det bli så man får nog ta det lite varligt med "sportdrycken" i kväll.

Rapport och bilder kommer i morgon kväll. Ha en toppenfredag allihopa!